Városlista
2024. május 16, csütörtök - Botond, Mózes

Hírek

2017. Június 16. 11:12, péntek | Helyi

Napközis lovas tábor a Füle Tanyán

Napközis lovas tábor a Füle Tanyán

Önfeledt szórakozás a kicsiknek

Míg a kicsik számára a nyári szünet leginkább a szabadságról, és az önfeledt időtöltésről szól, a szülők számára inkább egy logisztikai kihívást jelent ez az időszak. Szerencsére ma már számtalan lehetőség kínálkozik a napközbeni gyermekelhelyezésekre. Ezúttal a Füle Tanya nyári napközis lovas táborát jártuk kicsit körbe.

Ezt az egész nyáron át, több turnusban tartott tábort főként az állatbarát, természetkedvelő gyerekeknek ajánljuk, és jó hír, hogy idéntől már a sajátos nevelési igényű gyermekeket is fogadják.

ÉLETKÉPEK a tábor korábbi turnusaiból:

A lovas foglalkozások testre és lélekre gyakorolt jótékony hatásit ma már senkinek sem kell bizonygatni. A lovaglás nem csak sport, de egyfajta terápia is egyben. A lovaglás fejleszti az egyensúlyérzéket, erősíti az izmokat, javítja a tartást, valamint jó hatással van a keringésre és a légzésre. Növeli az önbizalmat, türelemre és önfegyelemre tanít, nyitottabbá tesz, és felejthetetlen élményekkel gazdagít.

Szűcs-Szabó Zsuzsanna táborszervezővel beszélgettünk, mi mindenben lesz része a kicsiknek a táborban:

A szervezők a gyerekek igényeinek megfelelően állították össze a programokat. Úgy vélik: az iskolában úgyis éppen elég kötelezettségük van egész évben, ez a hét szóljon a kikapcsolódásról, feltöltődésről számukra. A kézműves foglalkozásokon/ játékokban nem kötelező a részvétel.

LOVAGLÁS
Minden nap fél óra lovaglás a tanya vizsgáztatott, szelíd lovain, szakképzett oktató felügyeletével, a gyermekek képességei szerint. A lovaglás hűvösebb, esősebb időben sem marad el. Ilyenkor a tanya fedett lovardája ad helyet a lovas foglalkozásoknak.

KIRÁNDULÁS
a Gerje-patak partjára lovaskocsival érkezünk, ahol megismerkedünk a patakpart növény és állatvilágával. A természetjárások során a gyerekekkel virágkoszorút készítünk, buzogányt gyűjtünk.

LÓELMÉLET
Játékosan sajátítjuk el a lovagláshoz szükséges ismereteket. Megtekinthetik a gyerekek a patkolás folyamatát, megismerkedünk a lószerszámokkal, valamint futószárazással.

JÁTÉK A TANYÁN
Vidéki hangulatú játkokat játszunk pl. patkódobálás, ostorhasználat, bálaátugrás, bálamászás, kukorica morzsolás
A trambulin, fejlesztőjátékok, társasjátékok egész nap a gyerekek rendelkezésére állnak, emellett a tanyán felállított medencében hűsölhetnek, bábozunk, illetve lehetőségük lesz nyilazásra is.

ÁLLATSIMOGATÓ
A tanyán körülbelül 40 fajta, közel 200 állat található, ahol a gyermekek az őshonos fajtákkal is megismerkedhetnek. Megismerkedünk a gondozásukkal, etetésükkel.

KÉZMŰVES FOGLALKOZÁS
agyagozás, kreatív bábkészítés nádból és csuhéból
origami (lóhajtogatás)
rajzolás

TANYÁN KÍVÜL
Minden évben ellátogatunk a Békebeli Cukrszdába fagylaltozni.

EGYSÉGBEN AZ ERŐ
Minden gyermek logóval ellátott színes pólót kap ajándékba.

CSIKÓSBEMUTATÓ
Péntek délután a szülők is megismerkedhetnek a tanya hangulatával egy csikósbemutató keretében. Ezzel zárjuk a hetet és a tábor aktuális turnusát.

ÉTKEZÉS
Napi háromszori étkezést biztosítunk, melyről a Kisméhecske Kifőzde gondoskodik.

Minden nap 7:30-tól 16 óráig várják a 6-14 éves korosztályú gyermekeket.

Jelentkezés: http://clkse.hu/szolgaltatasaink/lovastabor-2/

Címkék: Füle Tanya

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 09. 14:17, csütörtök | Helyi

Városalapítók Napja

2024. Április 05. 13:36, péntek | Helyi

Várják a javaslatokat!

2024. Március 26. 13:34, kedd | Helyi

Bach Mindenkinek Hangverseny – Cegléd, 2024

2024. Március 22. 17:33, péntek | Helyi

Felhívás Cegléd Város Pedagógiai Díj adományozására