Városlista
2024. május 9, csütörtök - Gergely

Hírek

2013. Március 20. 15:57, szerda | Helyi
Forrás: infoCegléd

,,Nagyot markolt, keveset szakított’’

,,Nagyot markolt, keveset szakított’’

Hat autót tört fel, majd kevés zsákmánnyal a rendőrök karjába futott.

  • Bíróság elé állítás

A Ceglédi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya nyomozást folytatott rongálás vétségének megalapozott gyanúja miatt B. Mátyás 24 éves ceglédi lakos és társa ellen.

A gyanúsított társával, H. Norbert ceglédi lakossal 2012. október 19.-én éjfél körül egy ceglédi vendéglátóhely 2 x 1,5 méteres hirdetőtábláját alkoholos filctollal összefirkálta, de cselekményük közben a kiérkező rendőrök tetten érték őket. A rongálással 10 000 forint kárt okoztak.

Az elkövetőket 2013. március 18-án bíróság elé állították, és megrovásban részesítették, valamint a bűnügyi költéség megfizetésére köztelezték. Az ítélet nem jogerős.

  • Előzetes letartóztatás

A Ceglédi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya nyomozást folytat 2 rendbeli, dolog elleni erőszakkal szabálysértési értékre elkövetett lopás vétségének, valamint 4 rendbeli, dolog elleni erőszakkal szabálysértési értékre elkövetett lopás vétség kísérletének megalapozott gyanúja miatt G. Alex 22 éves újszilvási lakos ellen.

A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint a gyanúsított 2013. március 11-én megjelent Cegléd, Szent Imre herceg úton lévő parkolóban és ott kifeszítette az egyik parkoló, lezárt állapotú személygépkocsi ajtaját. A járműből rádiós magnó előlapot, valamint pendrive-ot tulajdonított el. A lopással 25 000 forint, a rongálással 28 000 forint kárt okozott.

A fiatalember ezután újra próbálkozott és ugyanebben a parkolóban további két személygépkocsi ajtaját feszítette fel, de csak az egyikből tudott élelmiszert eltulajdonítani. A másik gépkocsiban rongálási kár keletkezett, abban nem volt elvihető érték. Az elkövető ezután a Kossuth Ferenc utcai parkolóban parkoló személygépkocsi ajtajának keretét feszítette ki, azonban a gépkocsiból nem tulajdonított el semmit. A rongálási kár 60. 000 forint. Mivel itt sem tudott elvinni semmit, ezért továbbment és a Rákóczi úton található parkolóban egy tehergépkocsi jobb első ajtajának ablakkeretét feszítette ki, de itt sem járt eredménnyel, a kocsiban nem volt érték. A gyanúsítottnak ez sem volt elég, mert hatodik alkalommal is megkísérelt egy parkoló autót feltörni, de a helyszínre kiérkező járőr tetten érte és elfogta.

G. Alexet a ceglédi nyomozók őrizetbe vétele mellett gyanúsítottként hallgatták majd, majd kezdeményezték előzetes letartóztatását, melyet a Ceglédi Járásbíróság elrendelt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 09. 14:17, csütörtök | Helyi

Városalapítók Napja

2024. Április 05. 13:36, péntek | Helyi

Várják a javaslatokat!

2024. Március 26. 13:34, kedd | Helyi

Bach Mindenkinek Hangverseny – Cegléd, 2024

2024. Március 22. 17:33, péntek | Helyi

Felhívás Cegléd Város Pedagógiai Díj adományozására