Városlista
2024. május 11, szombat - Ferenc

Hírek

2013. Október 16. 14:00, szerda | Helyi sport

Nagyot igazolt a Cegléd

Nagyot igazolt a Cegléd

Új bal álövő a csapatban

A csapat aktív szurkolótábora még nyári szezonkezdő sajtótájékoztatón jelezte, hogy az új játékosok mellett bizony még egy bal átlövőre is szükség lenne a teljes csapatképhez. A vezetőség akkor még csak fontolgatta a döntést, mostanra viszont ők is egyetértenek a szurkolók véleményével, olyannyira, hogy Sutka Norbert személyében legutóbb egy bal átlövőt igazoltak a csapathoz.

A szegedi születésű, többszörös válogatott Sutka Norbert két hete érkezett a Cegléd csapatához.A 28 éves játékos Szegeden kezdte pályafutását, majd 2-3 év után 2 évre Komlóra került kölcsönjátékosként, ahonnan ismét visszatért Szegedre. Később játszott még a Tatabánya, a Kecskemét, és az Orosháza csapatában is, majd egy nem várt kényszerhelyzet kapcsán egy németországi csapathoz emigrált, ahol két szezont játszott végig. Norbert székhelyét most Ceglédre helyezte át, ahová egyelőre egyedül költözött. Az idegenből érkező játékos jelenleg távkapcsolatban él a még Németországban dolgozó kedvesével.
Sutka Norbert Ceglédre egy korábbi ismerőse (mostani csapattársa) Pocsai Rajmund közvetítésével került.

Norbert 203 (!) cm-es magasságával a csapat tornasorának legelejére került, tekintetes testmagasságából pedig még sokat profitálhat a csapat.Az új játékosnak a beilleszkedéssel nincs sok gondja, több játékost ismert már a csapatból, de a többiekkel is hamar megtalálták a közös hangot.

Egy csapatnak nagyon nagy előnye tud lenni, ha a játékosok összetartóak, „egy húron pendülnek” és meg van köztük az az összhang, ami elengedhetetlen a sikeres játékhoz. Úgy érzem a Cegléd csapatában meg van ez az összhang és ez sokat lendít majd a játékunkon – tette hozzá az új bal átlövő.
Norbert Ceglédet egy hajtós, küzdős csapatnak tartja. Úgy véli, hogy a sok hasonló képességű csapat miatt több 1-2 gólos mérkőzés lehet majd számítani a szezon során. Az olyan mérkőzéseknél pedig, ahol tényleg csak nüansznyi különbségek vannak a csapatok között, az összehangoltság nagyon sokat segíthet a végjátékban.

Norbert a bajnoksággal kapcsolatban is bizakodó és reméli, hogy a bent maradás mellett még akár meglepetést is tudnak majd okozni a szurkolóknak.
Az új játékos szerződése a szezon végéig szól, ez idő alatt pedig megpróbál minél többet segíteni a csapatnak. Norbert már játszott a fiúkkal idegenben a Győr, illetve a kedd esti junior válogatott elleni mérkőzésen is, legközelebb pedig a Balatonfüred elleni hazai mérkőzésen láthatjuk majd játszani.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 12:02, kedd | Helyi sport

Bajnoki elődöntős a Ceglédi KE

2024. Április 16. 11:46, kedd | Helyi sport

Döntetlen a Tata ellen

2024. Április 02. 16:50, kedd | Helyi sport

Győzelem a playout-ban

2024. Március 18. 11:29, hétfő | Helyi sport

Két verseny, két bronzérem