Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2011. Szeptember 09. 14:23, péntek | Helyi sport
Forrás: infoCegléd

Nagy célok régiekkel és újakkal

Nagy célok régiekkel és újakkal

Az előző évi bajnokság bronzérmese, a Ceglédi KKSE NB I/B-s férfi kézilabda csapata már július közepén megkezdte a felkészülést a szeptember 10-én kezdődő őszi idényre.

Az új idény első fordulójában a ceglédiek Hajdúnánáson szerepelnek. A bajnoki szünet legfontosabb eseményeiről, valamint a felnőtt csapat felkészüléséről a szakosztály vezetője Borsos Gergő adott felvilágosítást.

Kezdetben az erőnléti munkán volt a hangsúly, hiszen abban az időszakban az állóképesség megszerzése a cél. Már az első foglalkozáson velünk gyakorolt a Ferencváros NB I-es csapatától igazolt 21 éves balszélső, Hódi Lóránt is.

Jöttek mások is? Maradtak a régiek?

Hódin kívül még két új, fiatal játékost tudhatunk sorainkban, mégpedig az ugyancsak a Fraditól érkezett átlövő-irányítót, a 22 éves Lepsényi Sándort, az egykori remek kapus fiát, valamint a PICK Szegedből Kecskemétre igazoló, onnan kölcsönbe érkező Kupcsik Bálintot, aki eddig húsz alkalommal ünnepelhette születésnapját. Érkeztek tehát újak, szám szerint hárman, de az igazolások mellett legalább annyira lényeges az is, hogy értékeinket kivétel nélkül megtartottuk. Leginkább jobbszélsőnket, Pocsai Rajmundot és irányítónkat Bíró Balázst keresték NB I-es együttesektől.

Ez feltétlenül jó hír! De most beszélgessünk arról, hogyan alakult a felkészülés programja?

Munkájával a vezetőség maximálisan elégedett, így a foglalkozásokat továbbra is Kökény István vezeti, irányítja. Így a szakvezető a Cegléden tartott edzések után augusztus 2-től egy héten át Balatonszárszón izzasztotta meg alaposan a keret tagjait. A kemény munkát, a napi több edzést, két előkészületi mérkőzés tette változatosabbá. Az elsőt a román bajnokság ezüstérmesével, Székelyudvarhely csapatával játszottuk. Hat góllal kikaptunk, miközben a találkozó második félidejét két góllal mi nyertük. Ezután a hozzánk hasonlóan NB I/B¬-s székesfehérvári Alba Régia gárdája volt az edzőtárs. Ezen az összecsapáson fölényesen győztünk. Persze itt és a további edzőmérkőzéseken sem az eredmény volt és lesz a fontos, hanem az, hogy az idény kezdetére a lehető legjobb formába lendüljön a csapat.

Amikor három éve az új menedzsment színre lépett, az NB II-ben szerepelt a csapat, ahol bajnoki címet nyert, majd – már az NB I/B-ben – előbb a nyolcadik helyen (26 mérkőzésen 24 ponttal) az előző bajnokságban pedig már a harmadik helyen (24 mérkőzésen 35 ponttal) sikerült végezni. A fejlődés egyértelmű, aminek lehet folytatása?

Azt szeretnénk, azért dolgozunk, hogy legyen! A 2011-2012-es bajnoki évben az első két hely egyikének megszerzését tűztük ki célul, amiben természetesen benne van a bajnoki cím elérése is. Mi szeretnénk felvállalni az NB I-et, amihez kérjük és várjuk a szponzorok és a szurkolók tőlük telhető segítséget és támogatást. Mindehhez persze vetélytársaink mindegyikét meg kell előznünk a bajnokságban.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 12:02, kedd | Helyi sport

Bajnoki elődöntős a Ceglédi KE

2024. Április 16. 11:46, kedd | Helyi sport

Döntetlen a Tata ellen

2024. Április 02. 16:50, kedd | Helyi sport

Győzelem a playout-ban

2024. Március 18. 11:29, hétfő | Helyi sport

Két verseny, két bronzérem