Városlista
2024. május 19, vasárnap - Ivó, Milán

Hírek

2014. Január 24. 15:46, péntek | Helyi

Munkaügyi fórum Cegléden

Munkaügyi fórum Cegléden

a Dél-Pest megyei régióban is fejlődésnek indult a gazdaság, új munkahelyek létesülnek, nőhet a foglalkoztatás.

A Pest Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja 2014.01.22-én Cegléden indította programsorozatát, melyben – elsősorban mikro- kis- és középvállalkozások -, de valamennyi Pest megyei munkáltató számára aktuális tájékoztatást tart a munkahelyteremtés, a foglalkoztatás elősegítése érdekében.

A ceglédi kistérségi munkaerő-piaci fórumra 82 munkáltató fogadta el a meghívást a ceglédi és nagykőrösi járás illetékességi területéről, ahol az adott területek szakemberei által megtartott előadásokon megismerhették a jelenlegi pályázati lehetőségek közül a munkahelyteremtéssel, munkahelymegőrzéssel kapcsolatos központi pályázatokat. Bemutatásra került „A nők 40 év szolgálati jogviszonyának megszerzésének elősegítése központi munkaerő-piaci program” is.

A Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat elhelyezkedést elősegítő Virtuális Munkaerő Piaci Portálja 2013. második felétől működik. Bemutatásával az állást kínálók és állást keresők közvetlen, gyors egymásra találásának lehetőségét ismerték meg a résztvevők.

A munkáltatók munkaügyi és munkavédelmi szakemberektől a munkaügyi hatósági ellenőrzésről és a főbb szankciókról, valamint a legfontosabb munkavédelmi kötelezettségekről is tájékoztatást kaptak, mely mindennapi tevékenységük szervezését segíti.

A rendezvény a TÁMOP 1.1.4. „Munkaerő-piaci program a hátrányos helyzetűek foglalkoztatásáért a Közép-Magyarországi Régióban” elnevezésű kiemelt projekt szervezésében valósult meg. Tekintettel arra, hogy a projekt a végéhez közeledik, a fórum lehetőséget adott egyfajta számvetésre is, de felhívta a munkáltatók figyelmét arra is, hogy még élhetnek a program adta foglalkoztatás-bővítési lehetőségekkel.

A jelenlévők élénk érdeklődése megerősítette a statisztikai adatok kedvező változását – a Dél-Pest megyei régióban is fejlődésnek indult a gazdaság, új munkahelyek létesülnek, nőhet a foglalkoztatás.

fotó: Szokolai

Címkék: Pest Megye

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 09. 14:17, csütörtök | Helyi

Városalapítók Napja

2024. Április 05. 13:36, péntek | Helyi

Várják a javaslatokat!

2024. Március 26. 13:34, kedd | Helyi

Bach Mindenkinek Hangverseny – Cegléd, 2024

2024. Március 22. 17:33, péntek | Helyi

Felhívás Cegléd Város Pedagógiai Díj adományozására