Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2011. December 05. 16:32, hétfő | Helyi sport
Forrás: infoCegléd

„Mumust” vertek a ceglédiek

„Mumust” vertek a ceglédiek

A férfi kézilabda NB I/B őszi utolsó előtti fordulójában Ózdon lépett pályára a Ceglédi KKSE.

A csapatok bajnoki helyezése alapján – a játéknap előtt a Cegléd az első, az Ózd pedig a tízedik helyet foglalta el a tabellán, és a két együttes közötti 11 pont távolság miatt – egyértelmű volt, hogy ki az összecsapás esélyese. De persze korántsem ilyen egyszerű a helyzet, hiszen otthonukban az ózdiakat eddig mindössze egy alkalommal sikerült legyőzni. Az évekkel ezelőtt, az NB I-ben aratott ritka siker viszont végül semmit sem ért, mert a találkozót a versenybíróság hibája miatt – a játékidő mérésével volt gond – újra kellett játszani. Az ismétlésen döntetlenre végeztek a felek. Ezzel az eredménnyel talán sokan most is elégedettek lettek volna, (nem úgy a CSAPAT) hiszen Cegléden a rengeteg hiányzó miatt akár ki is tehetnék a korház táblát: Bíró, Varga és Erdélyi sérülten vállalták a játékot, Molnár sem épült még fel teljesen, míg Turák, Benedek és Kovács a cserepadra sem ülhetett le.
Az előzmények tehát nem kedveztek, így óriási bravúr az idegenben aratott győzelem, mellyel a ceglédiek egy mumust „kipipáltak” és nem mellékesen: a bajnokságban megőrizték veretlenségüket, a vesztett pontok alapján pedig néggyel előzik meg a Békést.

Ózd – Ceglédi KKSE 26-30 (15-13)

Cegléd: Erdélyi, Lengyel, Lakos (kapusok), Lepsényi 6, Varga, Pocsai 10, Tóth N. 5, Dengi, Molnár 1, Hódi 4, Benke 3, Mészáros, Kupcsik, Bíró 1

A mérkőzés történéseit az edző Kökény István elevenítette fel: „ Hát ez igazi „férfimunka” volt, a fiúk nagyon „odatették” magukat. Hatalmas szívvel, egymást mindvégig kisegítve újra igazi CSAPATként funkcionáltak. Az ismert nehézségek miatt egyébként nem is győzhettünk volna. A második félidőben nyitottra váltottuk addigi zárt védekezésünket. Segítségével több labdát is megszereztünk, a gyors lerohanó támadásokból lőtt gólokkal pedig nem csak kiegyenlítettük félidei kétgólos hátrányunkat, hanem a magunk javára fordítottuk az állást. Egyénileg egy játékost feltétlenül ki kell emelnem, mégpedig a 3. számú kapusunkat, a fiatal Lakos Lászlót, aki a második félidő 12. percében állt be a kapuba, és mivel kitűnően, többször is bravúrosan védett, a játékidő végéig ott is ragadt. Védéseinek a kontráinknál komoly hasznát vettük”.

Az ifjúságiak találkozóját a szoros első félidő után biztosan nyerték meg a hazaiak.

Ózd – Ceglédi KKSE 32-26 (15-13)
Tóth G. és Bányai 5-5 gólt dobott.

Szombaton a Balmazújváros látogat városunkba, az összecsapás 18 órakor kezdődik A Ceglédi KKSE már őszi bajnok, így az idény utolsó fordulóban a veretlenség megtartása a tét, no meg az, hogy mekkora előnnyel várhatja a tavaszi folytatást a csapat..

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 12:02, kedd | Helyi sport

Bajnoki elődöntős a Ceglédi KE

2024. Április 16. 11:46, kedd | Helyi sport

Döntetlen a Tata ellen

2024. Április 02. 16:50, kedd | Helyi sport

Győzelem a playout-ban

2024. Március 18. 11:29, hétfő | Helyi sport

Két verseny, két bronzérem