Városlista
2024. április 17, szerda - Rudolf

Hírek

2011. November 01. 07:41, kedd | Belföld
Forrás: MTI

Műkarjába építették a mobiltelefont

Műkarjába építették a mobiltelefont

A világon elsőként okostelefont ültettek be egy brit férfi műkarjába - közölte a Daily Telegraph.

"A mobil finoman és biztonságosan illeszkedik a műkaromba, és könnyen ki is vehető, ha szükséges. Úgy vélem, sok műkarral élőnek lehet nagy segítség - különösen azoknak, akik nem születésüktől mozgássérültek" - mondta el a Wedmore-ban élő Trevor Prideaux.

Az ötvenéves vendéglátóipari menedzser bal alsókar nélkül született, és hároméves kora óta visel protézist. Korábban a művégtagján egyensúlyozta a mobilt, vagy rátette valamire, ha használni akarta. Aztán szakértőkhöz fordult, és kérése meghallgatásra talált: a Nokia szakemberei elkészítették számára a különlegesen kialakított művégtagot, amelybe pontosan beleillik a Nokia C7 okostelefon.

A protézisébe épített mobil lehetővé teszi, hogy már egy kézzel is telefonálhasson és írhasson üzenetet - hangsúlyozta Prideaux. "Szerintem először készült ilyen a világon - és ez csodálatos" - idézte a férfit a Daily Telegraph.

MTI

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 13:10, kedd | Belföld

Egykori egyetemének ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát Karikó Katalin

Egykori alma materének, a Szegedi Tudományegyetemnek (SZTE) ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát, valamint az elismeréssel járó összeget Karikó Katalin.

2024. Április 16. 07:54, kedd | Belföld

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél: a tárgyalódelegációk közötti egyhetes együttműködés után a szakszervezet hétfői bizalmi értekezlete elfogadta a mukaadóval közösen kidolgozott ajánlatot.

2024. Április 16. 07:53, kedd | Belföld

Szijjártó Péter büszkeségének adott hangot a demokrácia magyarországi helyzete kapcsán

Amennyiben a magyar lakosság nem lenne elégedett a kormánnyal, akkor nem nyerték volna kétharmados többséggel az utóbbi négy választást - mondta.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Belföld

A Fidesz a valaha volt legerősebb EP-kampányra készül

A Fidesz a valaha volt legerősebb európai parlamenti (EP) kampányra készül, mert a június 9-ei választás tétje óriási: háború vagy béke, erről kell dönteni