Városlista
2024. május 19, vasárnap - Ivó, Milán

Hírek

2012. December 06. 14:32, csütörtök | Helyi sport
Forrás: infoCegléd

Műfüves focipályával és új medencékkel bővül a város

Műfüves focipályával és új medencékkel bővül a város

Sporttörténeti fejlesztések Cegléden

Fejlesztésre és utánpótlás nevelésre több mint 700 millió forintos keretet nyert pályázaton a város több sportegyesülete. A beruházásokról Földi László polgármester és az érintett szakosztályvezetők egy sajtótájékoztató keretén belül meséltek.

A kormány döntése alapján a társasági nyereségadóból befolyó összeg bizonyos része sportcélra fordítható. A város két szakosztálya által most megnyert több százmillió forintos keretet azon vállalkozások nyereségadójából kell majd feltölteni, melyek ez év december 31-ig úgy nyilatkoznak, hogy az állam helyett valamelyik ceglédi sportegyesületet támogatják nyereségadójuk felajánlható részével. Ez a támogatási keret Cegléden négy kiemelt látványsportágat, a kézilabdát, a labdarúgást, a kosárlabdát és a vízilabdát érinti.

A sikeres pályázat valamint a kész tervek elfogadását követően a kézilabda és a vízilabda szakosztály is „zöld jelzést” kapott a fejlesztésekhez – mondta Földi László polgármester. A Cegléd város sporttörténetében nagy jelentőséggel bíró beruházások kapcsán komoly és rég várt fejlesztések valósulhatnak meg a Városi Strandfürdő és a CVSE pálya területén.

A két létesítmény fejlesztésére összesen 711 millió forint használható fel, melyből 486 millió forintot a vízilabda szakosztály, 225 millió forintot pedig a labdarúgó szakosztály fordíthat létesítményfejlesztésre és utánpótlás nevelésre – mondta Horváth József, az egyesület vezetője.

Az uszodapályázatot két ütemben tervezik megvalósítani, melynek első szakaszában szélesítéssel növelnék a már meglévő medencék vízfelületét, három oktató medence épülne, megújulnának az öltöző épületek, épülnek sportolói öltözők, új gépészeti és lelátó rész, valamint a meleg vizes termál medence kerülne felújításra. Az uszoda fedése az egy következő lépésben valósulhatna meg, arra külön pályázni kell majd.

A Malomtó széli focipálya beruházás során lehetőség nyílik egy 110x72-es öntözéssel ellátott, labdafogó hálóval körbevett műfüves pálya építésére, amit a Malomtó széli sportpálya salakos részére (a lelátó mögötti részre) terveznek. Ezen kívül benne van egy 30-40-es méretű ugyancsak műfüves pálya, ami kosárlabdára, kézilabdára is lehet használni – mondta Ványi Zsolt a labdarúgó szakosztály vezetője.

Testületi döntés alapján ingyenesen megigényelte az önkormányzat a jelenleg állami tulajdonban lévő Vasutas Sportpályát. Akár még az idén is városi tulajdonba kerülhet – tette hozzá Földi László polgármester.

A beruházások kivitelezésére 3 év áll rendelkezésre, amely idő alatt – a beruházás 30%-át - mintegy 300 millió forintot kell önrészként hozzátenni. Ez az összeg előteremthető munkával, anyaggal és egyéb eszközökkel is. Földi László polgármester a sajtótájékoztatón elmondta, hogy természetesen a város is igyekszik majd hozzátenni, támogatni a kivitelezéseket, de egyelőre konkrét összegekről még nem tudnak beszélni a városi támogatás mértékét illetően, de mindemellett bízik benne, hogy a ceglédi és a városon túli vállalkozások is ide fogják majd irányítani a társasági adójuk látványsportok támogatására fordítható részét, hiszen ez nem csak az egyesület, de város szabadidősportjában résztvevőknek is komoly lehetőséget biztosít.

A vállalkozások ösztönzésében a kormány is részt vállal, hiszen a látványcsapat-sportágakat támogató vállalkozások részére különféle adókedvezményekkel kedvesedik.

A pályázaton a kosárlabda és a kézilabda szakosztály is nyert támogatást, azt azonban, hogy azt az összeget ők a városi sportcsarnokra költik e, egyelőre még nem lehet tudni.

Az engedélyképes tervekkel, valamint a szükséges pénzforrások birtokában a beruházások akár már tavasszal el is kezdődhetnek.

fotó: Kisfaludi István

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 12:02, kedd | Helyi sport

Bajnoki elődöntős a Ceglédi KE

2024. Április 16. 11:46, kedd | Helyi sport

Döntetlen a Tata ellen

2024. Április 02. 16:50, kedd | Helyi sport

Győzelem a playout-ban

2024. Március 18. 11:29, hétfő | Helyi sport

Két verseny, két bronzérem