Városlista
2024. május 13, hétfő - Szervác

Hírek

2013. Február 28. 09:00, csütörtök | Helyi
Forrás: infoCegléd

Mostantól Nagykőrösön is intézhetik ügyeiket az álláskeresők

Mostantól Nagykőrösön is intézhetik ügyeiket az álláskeresők

Ceglédi Munkaügyi Kirendeltségnek ügyfélfogadása Nagykőrösön

Új, megszépült irodával várja az ügyfeleket Nagykőrösön a munkaügyi kirendeltség kihelyezett irodája. A helyiség ünnepélyes átadásán Tarnai Richárd, Pest megyei kormánymegbízott és Czira Szabolcs polgármester mondott beszédet.

Új irodában, a Polgármesteri Hivatal épületében kapott helyet a Ceglédi Munkaügyi Kirendeltség kihelyezett ügyfélfogadása Nagykőrösön. Március 7-től minden héten csütörtökön 8 és 16 óra között várja az ügysegéd a nagykőrösi, kocséri és nyársapáti lakosokat, hogy munkakereséssel kapcsolatos ügyeiket (nyilvántartásba vétel, kötelező jelentkezés, foglalkoztatási támogatások stb.) intézze.

Mintaértékű az együttműködés Nagykőrös városa és a Pest Megyei Kormányhivatal között” – hangsúlyozta az ünnepélyes átadás alkalmából Tarnai Richárd, Pest megyei kormánymegbízott. „Tavaly szeptemberben elsőként Nagykőrössel kötöttük meg a járási megállapodást, s a közigazgatás átalakításának újabb állomásaként most olyan változtatást hajtunk végre a településen, amely még inkább szolgálja a Nagykőrösi járásban élők kényelmét.” A kormánymegbízott kiemelte, az elmúlt két hónap alatt kirajzolódott az az igény, hogy a könnyebb ügyintézés érdekében Nagykőrösön is szükség van kihelyezett munkaügyi ügyfélfogadásra. „Célunk, hogy ne az ügyfeleknek kelljen utazgatniuk papírjaikkal a települések között, bőven elég, ha csak a papírok utazgatnak” – világított rá a kezdeményezés céljára Tarnai Richárd. A kormánymegbízott hozzátette, ahhoz, hogy a Ceglédi Munkaügyi Kirendeltségnek ügyfélfogadása lehessen Nagykőrösön, szükséges volt Nagykőrös városának közreműködésére is, hiszen az ehhez szükséges helyiségeket a önkormányzat biztosította a Polgármesteri Hivatal épületében.

Czira Szabolcs, Nagykőrös polgármestere beszédében köszönetét fejezte ki Pest megye kormánymegbízottjának a kiváló együttműködésért, s kiemelte, Nagykőrös városa a jövőben is aktívan kívánja támogatni az olyan kezdeményezéseket, amelyek a településen és környékén élők életét egyszerűbbé teszik.

Az ünnepélyes átadás keretében egy másik fontos kezdeményezés ismertetése is helyet kapott. A kormány közigazgatás átalakításának ügyfélközpontúságát más cégek is felismerték. Mint ismert, február elejétől Pest megye - az országban egyedülállóan - valamennyi járási székhelyén, így Nagykőrösön is reggel 8-tól este 8-ig várják az okmányirodában az ügyfeleket. Nagykőrösön a Magyar Posta Zrt. munkatársai a kormányhivatallal folytatott tárgyalások eredményeképpen, igazodva az okmányirodai nyitvatartáshoz, februártól meghosszabbított ügyfélfogadással, este 8-ig várják az ügyfeleket.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 09. 14:17, csütörtök | Helyi

Városalapítók Napja

2024. Április 05. 13:36, péntek | Helyi

Várják a javaslatokat!

2024. Március 26. 13:34, kedd | Helyi

Bach Mindenkinek Hangverseny – Cegléd, 2024

2024. Március 22. 17:33, péntek | Helyi

Felhívás Cegléd Város Pedagógiai Díj adományozására