Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2012. Január 20. 13:10, péntek | Helyi
Forrás: infoCegléd

Most még ez is!

Most még ez is!

A rekordszintre emelkedett benzinárak és a baleseti adó mellett most újabb csapást mérnek az autósokra.

Kiszivárgott információk szerint a kormány lecseréltetné az autók rendszámtábláit. A kötelező cseréből adódó, jelentős illetékvonzattal járó pluszköltség természetesen ebben az esetben is az autótulajdonosokat sújtaná. Az állami bevételt növelő tervezettől a számítások szerint idén 12 milliárd forint plusz bevételt remélnek.

Bár a pontos részletek még nem nyilvánosak, a hvg.hu információi szerint a kormány arra készül, hogy teljesen új nyilvántartási és azonosítási rendszert vezessen be, ami a rendszámok kötelező cseréjével járhat.

A tulajdonosokra nézve közel 10 000 Ft-os többletköltséget hárító rendeletet a kormány azzal indokolja, hogy a járművek területi hovatartozását is feltüntető új rendszámok segítenék a bűnmegelőzést, mert a rendőrség könnyebben kiszúrhatná, ha az ország egy másik részéből való autó tűnik fel az adott vidéken, vagy egy bűncselekmény helyszínén.

Az egyik lobbiszervezet – az ügy politikai vonatkozásai miatt neve elhallgatását kérő – jogásza szerint nem zárható ki, hogy a tervezett rendszámtáblacsere csak a bevételnövelést szolgálja – olvasható a hvg.hu oldalán.

hír forrása: hvg.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 05. 13:36, péntek | Helyi

Várják a javaslatokat!

2024. Március 26. 13:34, kedd | Helyi

Bach Mindenkinek Hangverseny – Cegléd, 2024

2024. Március 22. 17:33, péntek | Helyi

Felhívás Cegléd Város Pedagógiai Díj adományozására

2024. Március 22. 15:52, péntek | Helyi

Elérhető a Cegléd applikáció