Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2021. Február 04. 10:07, csütörtök | Belföld
Forrás: mti

Mocsok és borzasztó állapotok miatt bezártak egy vágóhidat Fejérben - VIDEÓ

Mocsok és borzasztó állapotok miatt bezártak egy vágóhidat Fejérben - VIDEÓ

Felfüggesztette egy Fejér megyei vágóhíd és darabolóüzem tevékenységét a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) miután szakemberei rendkívül súlyos technológiai és higiéniai hiányosságokat találtak a létesítménynél

- közölte a Nébih az MTI-vel csütörtökön. Kiemelték: a hivatal csaknem két tonna jelöletlen, valamint lejárt fogyaszthatósági idejű élelmiszert vont ki a forgalomból.

Az ellenőrök azt tapasztalták, hogy a vágóhíd takarítatlan, rendkívüli mértékben szennyezett. A padozaton vér, sár, bendőtartalom és egyéb, felismerhetetlen szennyeződés volt jelentős mennyiségben, a falakat, berendezési tárgyakat kosz borította, a helyiségben található eszközfertőtlenítők egyike sem működött - ismertették.

Az udvar hátsó részén a szabadban három, levágásra szánt szarvasmarha feküdt elhulláshoz közeli állapotban - tették hozzá.

A közlemény szerint a csomagolóanyag-raktárban rendkívül erős rágcsáló vizeletszag érződött, a csomagolóanyag és padozat rágcsálóürülékkel szennyeződött, a szennyvíz a padozatra folyt.

Az eljárás folyamatban van, a vállalkozás jelentős bírságra számíthat - jelezte a Nébih.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 07:22, péntek | Belföld

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.