Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2016. Május 14. 13:00, szombat | Helyi

Mobil KRESZ parkot nyert a város

Mobil KRESZ parkot nyert a város

Közlekedésbiztonsági díjat kapott Cegléd város önkormányzata.

Mobil KRESZ parkot nyert Cegléd a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium által meghirdetett közlekedésbiztonsággal kapcsolatos pályázaton. Cegléd több fejlesztésével hozzájárult a gyalogosok, kerékpárosok és motorosok védelméhez, ezáltal csökkentve a balesetek számát. Így ,,Közlekedésbiztonsági" díjat kapott a város önkormányzata.

Évekkel ezelőtt komoly kampányba kezdett a világ. 2010-ben az ENSZ közgyűlés több mint 90 ország - köztük Magyarország - kiemelt támogatásával elfogadta a "Cselekvések Évtizede a Közlekedésbiztonságért" elnevezésű programját - kezdte köszöntő beszédét a közlekedésért felelős államtitkár, Tasó László. ,,A közlekedéstudományi egyesület szervezésében és a partnerszervezetek jóvoltából nagyon sok jó szándékú, hozzáértő, a közlekedésben elhivatott tevékenységet végzők segítségével elindult a folyamat. A Közlekedési Kultúra Napja lett Magyarországon." - mondta el Tasó László.


Itt még nincs vége, szeretnék, ha a Közlekedés Kultúra Napja nem csak Magyarország kuriózuma lenne, hanem a világ egy jelentős napjává válna. ,,A kulturált közlekedés mindennapjait megteremtve jobban vigyáznánk az emberi életet, az emberi egészséget. Kímélnénk egymást és a környezetünket. Átalakítanánk a közlekedés hangulatát. Át akarjuk alakítani és ez a folyamat szerintem jól működik. Az eredmények is önmagukért beszélnek." - tette hozzá az államtitkár.

A Közlekedési Kultúra Napjával összekapcsolva díjazta a NFM azokat a településeket, ahol az elmúlt időkben tettek azért, hogy nagyobb legyen a közlekedésbiztonság. Összesen 93 település pályázott, ebből 15 nyert - köztük Cegléd is. A pályázaton kétféle nyeremény volt: egyik az, hogy egy egész napos programot szerveznek majd az adott településre közlekedésbiztonsággal kapcsolatosan. A másik pedig egy mobil KRESZ park. Az utóbbit nyerte Cegléd.

📌 ,,Néhány olyan eszközt is átadunk, melyek szintén a közlekedési ismeretek elméleti elsajátítását segítik. A KRESZ park pedig a gyakorlati tudást fejleszti. Effektív veszélytelen környezetben lehet azokat a szabályismereteket felújítnia, vagy szinten tartani, amelyek egyébként nagyon fontosak a közlekedésben."

- mondta Pausz Ferenc, a GRSP Magyarország Egyesület ügyvezetője.


A pályázatot a Ceglédi Városfejlesztési Kft. adta be Cegléd önkormányzatának a nevében.

📌 ,,Nagy örömmel fogadtuk, mert minden díj minden elismerés azt mutatja, hogy figyelnek a városunkra a fejlődésünkre, látják, hogy dolgozunk a városért."

- erről már Hegedűs Ágota beszélt. A város nagy hangsúlyt fektet a közlekedés javítására. A legveszélyeztetettebb csoportokat - kerékpárosokat, gyalogosokat és motorosokat - figyelembe véve - tette hozzá az alpolgármester, Hegedűs Ágota.

📌 ,,Első és leglátványosabb pont volt talán a körforgalom létrehozása a Polgármesteri Hivatal előtt. Igaz, hogy sok vitát kiváltott, de én úgy gondolom, hogy az elmúlt hónapok bebizonyították, hogy ez egy jó döntés volt. A forgalom sokkal gyorsabb, biztonságosabb lett. Ami a fejlődés további lépése, hogy sok gyalogátkelőhelyet fogunk létrehozni a városban."

- fogalmazott az alpolgármester.



Cegléd város Önkormányzata azért nyerte meg a Közlekedésbiztonsági díjat, mert csökkent a balesetek száma a városban.

Forrás: ctv.hu
Fotó: Szokolai Attila

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 05. 13:36, péntek | Helyi

Várják a javaslatokat!

2024. Március 26. 13:34, kedd | Helyi

Bach Mindenkinek Hangverseny – Cegléd, 2024

2024. Március 22. 17:33, péntek | Helyi

Felhívás Cegléd Város Pedagógiai Díj adományozására

2024. Március 22. 15:52, péntek | Helyi

Elérhető a Cegléd applikáció