Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2019. Május 18. 10:00, szombat | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Minden eddiginél nagyobb területen lesz idén a Szántóföldi Napok és AgrárgépShow

Minden eddiginél nagyobb területen lesz idén a Szántóföldi Napok és AgrárgépShow

Idén 60 hektáron 150 kiállítóval várja az érdeklődőket május 23-án és 24-én Mezőfalván az ország legnagyobb szántóföldi szakmai rendezvénye, a III. NAK Szántóföldi Napok és AgrárgépShow.

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK), valamint a Mezőgazdasági Eszköz- és Gépforgalmazók Országos Szövetsége (MEGFOSZ) a rendezvény szervezőiként hangsúlyozták, hogy a látogatók hatékonyságot javító újdonságokkal találkozhatnak, naprakész információkat szerezhetnek.

A kiállításon a 9 hektáros növényfajta-bemutatókon, mikro- és demóparcellás termesztési bemutatókon kívül a mezőgazdasági gépek kínálata is megtekinthető. Az állógépes kiállításon több mint 9000 négyzetméterén 55 kiállító, a belföldi gépforgalmazás 80 százalékát lefedő cégek mutatkoznak be. A gépeket a 20 ezer négyzetméteres demópályán ki is lehet kipróbálni.

A látogatók a legújabb nemesítési és kutatási eredményeket is a gyakorlatban ismerhetik meg, emellett talajtani előadásokkal és erdőgazdálkodási programokkal is találkozhatnak.

A rendezvényre a belépés ingyenes.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során