Városlista
2020. szeptember 27, vasárnap - Adalbert

Hírek

2020. Augusztus 10. 10:22, hétfő | PR

Minden, amit tudnod kell az utángyártott lézernyomtató patronokról

Minden, amit tudnod kell az utángyártott lézernyomtató patronokról

A lézernyomtató patronokkal kapcsolatban elég nagy a kavarodás. Jó tisztában lenni az alapfogalmakkal, hogy informált döntést tudjunk hozni, mikor kifogy a patron és cserélni kell. Összeszedtük a lényeget.

Érdemes előre rákészülni a tintapatron cserére, lehetőleg még a nyomtató megvásárlása előtt, hiszen a leggyakoribb karbantartási tevékenység a nyomtató patron cseréje. Egy ilyen csere akár igen költséges is lehet attól függően, hogy milyen típusú nyomtatóról van szó. Hüvelykujj szabály alapján elmondható, hogy a legtöbb olcsó nyomtatóhoz drága a patron csere, míg a drágább nyomtatók egyrészt tovább bírják az eredeti tintapatronnal, másrészt pedig könnyebb és olcsóbb a cseréje. A lézernyomtató patronokról pedig általában elmondható, hogy a gyári eredeti két-háromszor annyiba kerül, mint az utángyártott, így érdemes körülnézni a piacon. De mit is jelent, hogy egy toner utángyártott?

Milyen az utángyártott nyomtató patron?

Az utángyártott kifejezés alatt azokat a tonereket értjük, amik nem az eredeti gyártóktól származnak. Ez persze nem azt jelenti, hogy hamisítványokról van szó. Az utángyártott patronok olyan, eredeti gyári patronok, amiket kifogyásuk után begyűjtött egy cég és sokszoros elektronikai minőségi ellenőrzés mellett újra töltött.

Van azonban trükk is a dologban, hiszen nem tudhatod, hogy valóban megtörténtek-e a szükséges ellenőrzések és megfelelő minőségű tonert kapsz-e. Ezért olyan fontos, hogy csak megbízható cégtől vásárolj.

Miben más ez, mint a klón?

A klón lényegében a gyári eredeti másolata. Nem újratöltött, hanem utángyártott termékről van szó, amihez új alapanyagokat használnak fel. Ezek drágábbak, mint az utángyártott patronok és nem feltétlen tudnak többet. A gyári eredeti minőségét nem érik el, viszont sokkal többe kerülnek, mint az egyszerű, jó öreg utángyártott patronok.

Szabad utángyártott tonert venni?

Szabad, sőt! Az utángyártott tintapatronok hozzájárulnak a környezetszennyezés csökkentéséhez, hiszen újrahasznosítják a már használt patronokat. Azonban, ahogy mondtuk, arra figyelni kell, hogy honnan származik a toner, mert komoly technikai feltételek kellenek a tintapatronok szakszerű újra töltéséhez. Ezek nélkül egy nem megfelelően töltött toner akár a nyomtató meghibásodásához is vezethet.

Érdemes hát körülnézni a lézernyomtató patronok piacán, informálódni a cégről, meggyőződni, hogy válaszol a megkeresésekre és nem utolsó sorban nem csak a bontatlan csomagolású újratöltött patronokat váltja vissza. Mindezen lépések megtétele után azonbanjó választás az utángyártott tintapatron, mert nem csak a pénztárcádat kíméli, hanem a környezetet is.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Szeptember 21. 15:47, hétfő | PR

Elindult az épületenergetika digitalizációját fejlesztő IPOSZ-IVSZ projekt! Okosotthont mindenkinek!

2020. áprilisában vette kezdetét a GINOP-5.3.5-18-2019-00094-es kódú pályázat az Ipartestületek Országos Szövetsége (IPOSZ) és az Informatikai, Távközlési és Elektronikai Vállalkozások Szövetsége (IVSZ) gondozásában.

2020. Szeptember 21. 11:24, hétfő | PR

Híre már megelőzte: Raktárkoncert, összefogás a hazai könnyűzenéért

A hazai könnyűzenei ipar támogatására indított Raktárkoncert-sorozat felvételei augusztus közepe óta zajlanak. A projektet koordináló Lounge Groupnál hatalmas apparátus dolgozik a produkció sikerességén.

2020. Szeptember 15. 11:30, kedd | PR

Ingyenes képzések várhatóak festéssel foglalkozó vállalkozások részére

2020 áprilisában vette kezdetét a GINOP-5.3.5-18-2018-00027-es kódú pályázat az Ipartestületek Országos Szövetsége (IPOSZ) és a Szobafestő, Mázoló, Tapétázó Országos Ipartestület (SZMTOI) gondozásában.

2020. Szeptember 10. 12:56, csütörtök | PR

Az Interreg program keretében emlékparkot újít fel a Jánosik és Társai Kft

Nyílt közbeszerzési eljárás keretében a Jánosik és Társai Kft. nyerte el a sátoraljaújhelyi széphalmi Kazinczy Emlékpark felújítását. A parkot utoljára közel ötven évvel ezelőtt újították fel.