Városlista
2020. július 4, szombat - Ulrik

Hírek

2020. Február 05. 18:10, szerda | PR

Milliókat hozhat a hitelkiváltás

Milliókat hozhat a hitelkiváltás

Történelmi mélyponton vannak a hitelkamatok, és ha bizonyos típusú régebbi kölcsönt fizetünk éppen vissza, nagyon megéri átváltani egy újabb hitelre.

Persze nem mindenkinek és minden esetben, de érdemes utánanézni a lehetőségeknek!

Mindenkinek megéri

Aránylag kevesen élnek idehaza a hitelkiváltás lehetőségével, pedig például az USÁ-ban időről időre megvizsgálják az ügyfelek a futó hiteleiket, és nagy arányban élnek a lehetőséggel, hogy kedvezőbb konstrukcióra váltsák át a hiteleiket.
Hogy miért lehetséges ez? Mert senkinek sem kell egy drága hitelt 10-20 évig fizetni. A vonatkozó előírások lehetővé teszik bárkinek, hogy - némi költséggel, de - akár más bankhoz átmenve más hitelszerződés keretében folytassa a fizetést. A bankoknak, az államnak és a hitelt törlesztő magánembereknek, cégeknek egyaránt előnyös ez, hiszen ha valaki leáll a fizetéssel, azzal mindenki rosszul jár.
Idehaza a devizahitelesek tömeges fizetésképtelenségének nyomán figyeltek erre oda jobban az illetékesek, és a hitelkiváltás mára a lehető legkönnyebbé lett téve az ügyfeleknek.

Kihagyhatatlanok a mai ajánlatok

2020 elején rendkívül jó THM-mel vehetünk fel kölcsönt, így érdemes gondolkodni egy újabb konstrukción.
Akik régebben nem végig fix, esetleg rövid kamatperiódusú hitelt vettek fel, mert annak volt relatíve alacsony a kamata és a törlesztőrészlete, azok jól teszik, ha végig fix vagy 5, 10 évre fixált hitelre váltanak. Ez utóbbiak most rendkívül jó feltételekkel elérhetők, és sokkal biztonságosabbak.
Sokan azt gondolják, lényegesen drágábbak azok a kölcsönök, amelyek végig ugyanolyan kamattal futnak, de ma már ez sem igaz.
A törlesztő tekintetében különbségek számos hitel típusnál nem olyan nagyok, és a végig fix hitelnél nem kell számolnunk azzal, hogy mondjuk a duplájára nő a havi befizetendő tétel.

Mindig ki kell számítani hónapról hónapra

Hogy melyik hitelt érdemes kiváltani, és melyiket nem, azt érdemes alaposan megvizsgálni, esetleg független szakember segítségét kérve. Például lehet a futó szerződésünkben nagyon drága a végtörlesztés, akkor lehet, hogy a nyereséget elviszi ennek költsége. A hitelkiváltás ugyanis végtörlesztésnek minősül a legtöbbször.
Ha nemsokára lejár a hitel, vagy éppen ha most vettük fel pár éven belül, akkor sem jó üzlet váltani. Előbbi esetben olcsóbb leget végigfuttatni a törlesztést, utóbbi esetben pedig komoly díjat kérhet a bank a váltásért, mivel az újonnan felvett hitelt az esetek többségében nagyon sokba kerül végtörleszteni.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Június 18. 14:31, csütörtök | PR

Nem engednek a minőségből

Évről évre, a legszigorúbb átvilágítást végzik el a Jánosik és Társai Kft.-nél. Idén, a járványhelyzet miatt különleges szabályokat betartva tartottak auditot a külső auditorok.

2020. Június 07. 12:18, vasárnap | PR

Napkollektort minden házhoz - avagy a megújuló energia előnyei

A megújuló energiaforrások, így a nap energiájának felhasználása is egyre nagyobb népszerűségnek örvend.

2020. Június 07. 12:10, vasárnap | PR

Elvesztetted a munkád? Segít a nyelvvizsga, hogy másikat találj!

Munkát találni válság idején nehéz dolog, de nem lehetetlen. Apró előnyök, mint a nyelvvizsga, segíthetnek kitűnni a többi álláskeresővel közül. Mutatjuk, hogyan szerezd meg akár teljesen ingyen!

2020. Május 18. 09:36, hétfő | PR

Templomot épített a Jánosik Kft.

Görögkatolikus templomot épített Mezőkövesden a Jánosik és Társai Kft. A zöldmezős beruházást, az alapoktól kezdve kulcsrakész állapotig a cég végezte.