Városlista
2020. április 1, szerda - Hugó

Hírek

2020. Február 05. 18:10, szerda | PR

Milliókat hozhat a hitelkiváltás

Milliókat hozhat a hitelkiváltás

Történelmi mélyponton vannak a hitelkamatok, és ha bizonyos típusú régebbi kölcsönt fizetünk éppen vissza, nagyon megéri átváltani egy újabb hitelre.

Persze nem mindenkinek és minden esetben, de érdemes utánanézni a lehetőségeknek!

Mindenkinek megéri

Aránylag kevesen élnek idehaza a hitelkiváltás lehetőségével, pedig például az USÁ-ban időről időre megvizsgálják az ügyfelek a futó hiteleiket, és nagy arányban élnek a lehetőséggel, hogy kedvezőbb konstrukcióra váltsák át a hiteleiket.
Hogy miért lehetséges ez? Mert senkinek sem kell egy drága hitelt 10-20 évig fizetni. A vonatkozó előírások lehetővé teszik bárkinek, hogy - némi költséggel, de - akár más bankhoz átmenve más hitelszerződés keretében folytassa a fizetést. A bankoknak, az államnak és a hitelt törlesztő magánembereknek, cégeknek egyaránt előnyös ez, hiszen ha valaki leáll a fizetéssel, azzal mindenki rosszul jár.
Idehaza a devizahitelesek tömeges fizetésképtelenségének nyomán figyeltek erre oda jobban az illetékesek, és a hitelkiváltás mára a lehető legkönnyebbé lett téve az ügyfeleknek.

Kihagyhatatlanok a mai ajánlatok

2020 elején rendkívül jó THM-mel vehetünk fel kölcsönt, így érdemes gondolkodni egy újabb konstrukción.
Akik régebben nem végig fix, esetleg rövid kamatperiódusú hitelt vettek fel, mert annak volt relatíve alacsony a kamata és a törlesztőrészlete, azok jól teszik, ha végig fix vagy 5, 10 évre fixált hitelre váltanak. Ez utóbbiak most rendkívül jó feltételekkel elérhetők, és sokkal biztonságosabbak.
Sokan azt gondolják, lényegesen drágábbak azok a kölcsönök, amelyek végig ugyanolyan kamattal futnak, de ma már ez sem igaz.
A törlesztő tekintetében különbségek számos hitel típusnál nem olyan nagyok, és a végig fix hitelnél nem kell számolnunk azzal, hogy mondjuk a duplájára nő a havi befizetendő tétel.

Mindig ki kell számítani hónapról hónapra

Hogy melyik hitelt érdemes kiváltani, és melyiket nem, azt érdemes alaposan megvizsgálni, esetleg független szakember segítségét kérve. Például lehet a futó szerződésünkben nagyon drága a végtörlesztés, akkor lehet, hogy a nyereséget elviszi ennek költsége. A hitelkiváltás ugyanis végtörlesztésnek minősül a legtöbbször.
Ha nemsokára lejár a hitel, vagy éppen ha most vettük fel pár éven belül, akkor sem jó üzlet váltani. Előbbi esetben olcsóbb leget végigfuttatni a törlesztést, utóbbi esetben pedig komoly díjat kérhet a bank a váltásért, mivel az újonnan felvett hitelt az esetek többségében nagyon sokba kerül végtörleszteni.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Március 02. 10:43, hétfő | PR

900 millió dolláros üzletet bíztak a magyar menedzserre

Szakonyi Andrást nevezték ki az információ- és dokumentumkezelésben világelső Iron Mountain európai, közel-keleti és afrikai (EMEA) üzletágának a vezetőjévé.

2020. Február 13. 11:59, csütörtök | PR

Új gasztroenterológiai szakrendelőt épített a Jánosik Kft.

Nyílt közbeszerzési eljáráson nyerte el a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház gasztroenterológiai szakrendelőinek építését a Jánosik és Társai Kft.

2020. Február 05. 18:13, szerda | PR

Hogy vágjon bele a téli sportokba? 3 tipp a kezdetekhez

A téli outdoor sportokkal való ismerkedést a legtöbben gyerekkorukban kezdik, és ezek a hobbik sok családban generációról generációra öröklődnek.

2020. Január 22. 17:34, szerda | PR

Az extrák tengerében: mire van valóban szükségünk egy autóban?

Amikor új autó vásárlására adjuk fejünket, akkor millió és egy új információval találkozunk, számos többé-kevésbé új témába vagyunk kénytelenek beleásni magunkat.