Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2020. Február 05. 18:10, szerda | PR

Milliókat hozhat a hitelkiváltás

Milliókat hozhat a hitelkiváltás

Történelmi mélyponton vannak a hitelkamatok, és ha bizonyos típusú régebbi kölcsönt fizetünk éppen vissza, nagyon megéri átváltani egy újabb hitelre.

Persze nem mindenkinek és minden esetben, de érdemes utánanézni a lehetőségeknek!

Mindenkinek megéri

Aránylag kevesen élnek idehaza a hitelkiváltás lehetőségével, pedig például az USÁ-ban időről időre megvizsgálják az ügyfelek a futó hiteleiket, és nagy arányban élnek a lehetőséggel, hogy kedvezőbb konstrukcióra váltsák át a hiteleiket.
Hogy miért lehetséges ez? Mert senkinek sem kell egy drága hitelt 10-20 évig fizetni. A vonatkozó előírások lehetővé teszik bárkinek, hogy - némi költséggel, de - akár más bankhoz átmenve más hitelszerződés keretében folytassa a fizetést. A bankoknak, az államnak és a hitelt törlesztő magánembereknek, cégeknek egyaránt előnyös ez, hiszen ha valaki leáll a fizetéssel, azzal mindenki rosszul jár.
Idehaza a devizahitelesek tömeges fizetésképtelenségének nyomán figyeltek erre oda jobban az illetékesek, és a hitelkiváltás mára a lehető legkönnyebbé lett téve az ügyfeleknek.

Kihagyhatatlanok a mai ajánlatok

2020 elején rendkívül jó THM-mel vehetünk fel kölcsönt, így érdemes gondolkodni egy újabb konstrukción.
Akik régebben nem végig fix, esetleg rövid kamatperiódusú hitelt vettek fel, mert annak volt relatíve alacsony a kamata és a törlesztőrészlete, azok jól teszik, ha végig fix vagy 5, 10 évre fixált hitelre váltanak. Ez utóbbiak most rendkívül jó feltételekkel elérhetők, és sokkal biztonságosabbak.
Sokan azt gondolják, lényegesen drágábbak azok a kölcsönök, amelyek végig ugyanolyan kamattal futnak, de ma már ez sem igaz.
A törlesztő tekintetében különbségek számos hitel típusnál nem olyan nagyok, és a végig fix hitelnél nem kell számolnunk azzal, hogy mondjuk a duplájára nő a havi befizetendő tétel.

Mindig ki kell számítani hónapról hónapra

Hogy melyik hitelt érdemes kiváltani, és melyiket nem, azt érdemes alaposan megvizsgálni, esetleg független szakember segítségét kérve. Például lehet a futó szerződésünkben nagyon drága a végtörlesztés, akkor lehet, hogy a nyereséget elviszi ennek költsége. A hitelkiváltás ugyanis végtörlesztésnek minősül a legtöbbször.
Ha nemsokára lejár a hitel, vagy éppen ha most vettük fel pár éven belül, akkor sem jó üzlet váltani. Előbbi esetben olcsóbb leget végigfuttatni a törlesztést, utóbbi esetben pedig komoly díjat kérhet a bank a váltásért, mivel az újonnan felvett hitelt az esetek többségében nagyon sokba kerül végtörleszteni.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Április 05. 09:30, péntek | PR

Az iroda szerepe és a hibrid munkavégzés növekvő népszerűsége

A munka világának és a munkavégzés formáinak átalakulásával az ehhez kötődő többi körülmény is változni látszik.

2024. Március 06. 10:17, szerda | PR

K&H: a látvány mindent visz

az iskolások zöme értékelné, ha szakembertől hallana a pénzügyekről

2024. Március 06. 07:26, szerda | PR

Új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt. – Itt a Napi Mázli

Tíz évvel az Eurojackpot hazai megjelenése és közel húsz esztendővel a legutóbbi magyar fejlesztésű lottó bevezetése után új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt.