Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2021. Február 09. 15:14, kedd | PR

Miért ideális pályakezdéshez egy közigállás?

Miért ideális pályakezdéshez egy közigállás?

A pályakezdés nem könnyű feladat, főleg a vírus által nehezített munkaerőpiaci környezetben. Egy közigállás azonban ideális választás lehet pályakezdőknek bármilyen körülmények között, és erre több érvünk is van.

A munkaerőpiacra kikerülni pályakezdőként komoly kihívás lehet. Attól függetlenül, hogy Budapesten vagy vidéken keresel majd végül munkát, egy közigállás pályakezdőknek is lehet ideális és erre öt nyomós érvünk van.

Közigállások mindig lesznek

A KSH adatai szerint a magyar munkavállalók bő egyötödét foglalkoztatja az állam, ez pedig nem kis szám. Közigállásokat az ország bármely pontján lehet találni akár diplomásként, akár valamilyen szakképzettséggel vagy pályakezdő munkavállaló.

Biztos megélhetés

Az állam biztos munkaadó. Bármi történjen is, a havi fizetésed beérkezésére mindig számíthatsz, tehát egy vállalati csőd vagy piaci megingás nem veszélyezteti a megélhetésedet. Ha pályakezdő munkavállalóként szeretnél esetleg hitelt felvenni az első lakásodhoz, a bankok is könnyebben adnak kölcsönt, ha tudják, hogy a munkahelyed biztos lábakon áll.

Diplomával azonnal magasabb fizetési osztályba kerülsz

A közalkalmazotti bértábla úgy van összerakva, hogy diplomával azonnal magasabb fizetési osztályba kerülsz. Ez ugyan hátrányos lehet, ha már több év munkaviszonnyal rendelkezel, de diplomás pályakezdőként kedvező helyzetet teremt.

Nyelvpótlék jár

Míg a diploma után csak akkor jár a magasabb bérezés, ha a munkakör betöltéséhez a kiírás megköveteli a felsőfokú végzettséget, addig a közigazgatásban minden esetben jár a nyelvpótlék, akkor is, ha az adott munkakör betöltéséhez nem kell a nyelvtudást. Ez több nyelvvizsga esetében egy igen komoly kiegészítést jelent az alapbérezésen felül.

Szakmai fejlődés

A közigazgatásban számtalan helyen találsz olyan állást, ahol támogatják a szakmai fejlődésedet. Akár munkaidőkedvezménnyel, akár a továbbtanulás részleges finanszírozásával, de sokszor tudod úgy folytatni a tanulmányaidat munka mellett, hogy ahhoz valamilyen formában támogatást kapsz.

A közigazgatás számtalan olyan lehetőséget nyújt, ahol egy pályakezdő fiatal kitapasztalhatja a képességeit, és akár nemzetközi téren is részt vehet szakmai munkában. Ezeket a tapasztalatokat aztán később akár a magánszférában is remekül tudod kamatoztatni.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Április 05. 09:30, péntek | PR

Az iroda szerepe és a hibrid munkavégzés növekvő népszerűsége

A munka világának és a munkavégzés formáinak átalakulásával az ehhez kötődő többi körülmény is változni látszik.

2024. Március 06. 10:17, szerda | PR

K&H: a látvány mindent visz

az iskolások zöme értékelné, ha szakembertől hallana a pénzügyekről

2024. Március 06. 07:26, szerda | PR

Új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt. – Itt a Napi Mázli

Tíz évvel az Eurojackpot hazai megjelenése és közel húsz esztendővel a legutóbbi magyar fejlesztésű lottó bevezetése után új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt.