Városlista
2024. július 21, vasárnap - Dániel

Hírek

2023. Május 15. 16:14, hétfő | PR
Forrás: (x)

Miben különbözik egymástól a hagyományos zongora és a digitális zongora?

Miben különbözik egymástól a hagyományos zongora és a digitális zongora?

A zongoráknál érzékenységben, hangzásban, árban és a funkciókat tekintve is számos különbséget találhatunk. Nézzük meg ezeket a különbségeket közelebbről.

Hangzás

A hagyományos zongora esetében egy akusztikus hangszedő segít a hangok megszólaltatásában, míg a digitális változatnál egy elektronikus hanggenerátor teszi meg ugyanezt. A hagyományos zongora hangzása sokkal természetesebb, míg a másik zongoránál minden digitálisan történik annak érdekében, hogy valósághű hangzást érjünk el. Eszerint is eldönthetjük, hogy melyik hangszer az, amire szükségünk van.

Érzékenység

Ha az érzékenységet vesszük górcső alá, akkor megállapítható, hogy a hagyományos változat sokkal érzékenyebben reagál játék közben, hiszen itt a zongorista ereje befolyásolja a hangnak az erejét és a dinamikáját is. A másik esetben a hang ereje és a dinamikája programozható és egyáltalán nem függ a zongorista játékától.

Karbantartás

A hangszerek karbantartása sem elhanyagolható szempont, amit sokan nem is vesznek figyelembe vásárláskor. Egy hagyományos hangszer karbantartása mindig bonyolultabb, hiszen rendszeresen kell hangolni. A digitális zongora esetében nagyon ritkán kell csak beavatkozni.

Ár

Az ár soha nem elhanyagolható, hiszen sokszor ezen múlik minden. A hagyományos változatok sokkal drágábbak, de ezért magas minőségű anyagból elkészített hangszert kapunk. A digitálisak ára változó, hiszen függ a felszereltségtől, de összességében elmondhatjuk, hogy olcsóbbak.

Funkciók

Nagyon sok beépített funkcióval rendelkeznek a digitális hangszerek így például csatlakoztathatunk hozzá fejhallgatót, beépíthetünk ritmusokat és hangszín szabályozót. Ha a funkciót vesszük alapul, akkor kétségtelen, hogy a digitális a nyerő.

Természetesen a végső választás az egyéni preferenciáktól függ. Ha fontos számunkra, hogy természetes hangzású legyen a zongora és kellőképpen érzékeny, akkor az ideális választás a hagyományos, de itt időt és pénzt kell fordítani a karbantartásra. Azonban, ha egy praktikus és könnyen kezelhető darabra vágyunk, akkor mindenképpen a digitális mellett érdemes letenni a voksunkat, ami számtalan extra funkcióval rendelkezik. Egy Hangszerbolt Budapest környékén, de az ország bármely pontján garantáltan mind a kettő típust árulja, így a legtöbb esetben ki is próbálhatod őket, mielőtt belevágnál a hangszervásárlásba.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 10. 14:19, szerda | PR

K&H: megindultak a magyar turisták, egyre népszerűbb a mobilos megoldás

már 11 százalékkal nőtt az utasbiztosítások száma az idén

2024. Július 09. 11:57, kedd | PR

K&H: sokkal nagyobb drágulást érzékelnek a fiatalok

a 19-29 évesek szerint 18 százalékos volt a májusi infláció, szemben a 4 százalékos tényadattal

2024. Július 05. 13:34, péntek | PR

K&H: a csalók a vakáció alatt is célba vehetik a gyerekeket

a biztonságos bankolás alapelveit épp úgy el kell sajátítani, mint a közlekedését

2024. Június 19. 15:29, szerda | PR

Csokoládégyárat őriznek és takarítanak

Többkörös pályázaton ismét el nyerte a szerencsi és a miskolci Nestlé gyártelepek takarítását, biztonsági őrzését és a létesítmények külterületeinek gondozását a Jánosik és Társai Kft.