Városlista
2023. szeptember 24, vasárnap - Gellért

Hírek

2023. Május 15. 16:14, hétfő | PR
Forrás: (x)

Miben különbözik egymástól a hagyományos zongora és a digitális zongora?

Miben különbözik egymástól a hagyományos zongora és a digitális zongora?

A zongoráknál érzékenységben, hangzásban, árban és a funkciókat tekintve is számos különbséget találhatunk. Nézzük meg ezeket a különbségeket közelebbről.

Hangzás

A hagyományos zongora esetében egy akusztikus hangszedő segít a hangok megszólaltatásában, míg a digitális változatnál egy elektronikus hanggenerátor teszi meg ugyanezt. A hagyományos zongora hangzása sokkal természetesebb, míg a másik zongoránál minden digitálisan történik annak érdekében, hogy valósághű hangzást érjünk el. Eszerint is eldönthetjük, hogy melyik hangszer az, amire szükségünk van.

Érzékenység

Ha az érzékenységet vesszük górcső alá, akkor megállapítható, hogy a hagyományos változat sokkal érzékenyebben reagál játék közben, hiszen itt a zongorista ereje befolyásolja a hangnak az erejét és a dinamikáját is. A másik esetben a hang ereje és a dinamikája programozható és egyáltalán nem függ a zongorista játékától.

Karbantartás

A hangszerek karbantartása sem elhanyagolható szempont, amit sokan nem is vesznek figyelembe vásárláskor. Egy hagyományos hangszer karbantartása mindig bonyolultabb, hiszen rendszeresen kell hangolni. A digitális zongora esetében nagyon ritkán kell csak beavatkozni.

Ár

Az ár soha nem elhanyagolható, hiszen sokszor ezen múlik minden. A hagyományos változatok sokkal drágábbak, de ezért magas minőségű anyagból elkészített hangszert kapunk. A digitálisak ára változó, hiszen függ a felszereltségtől, de összességében elmondhatjuk, hogy olcsóbbak.

Funkciók

Nagyon sok beépített funkcióval rendelkeznek a digitális hangszerek így például csatlakoztathatunk hozzá fejhallgatót, beépíthetünk ritmusokat és hangszín szabályozót. Ha a funkciót vesszük alapul, akkor kétségtelen, hogy a digitális a nyerő.

Természetesen a végső választás az egyéni preferenciáktól függ. Ha fontos számunkra, hogy természetes hangzású legyen a zongora és kellőképpen érzékeny, akkor az ideális választás a hagyományos, de itt időt és pénzt kell fordítani a karbantartásra. Azonban, ha egy praktikus és könnyen kezelhető darabra vágyunk, akkor mindenképpen a digitális mellett érdemes letenni a voksunkat, ami számtalan extra funkcióval rendelkezik. Egy Hangszerbolt Budapest környékén, de az ország bármely pontján garantáltan mind a kettő típust árulja, így a legtöbb esetben ki is próbálhatod őket, mielőtt belevágnál a hangszervásárlásba.

Ezek érdekelhetnek még

2023. Szeptember 19. 14:10, kedd | PR

Fergeteges buli volt a Hidasi Bányásznapokon

A Bányásznap hosszú múltú hagyományra tekint vissza.

2023. Szeptember 13. 17:40, szerda | PR

Elkészült a Jánosik Kft. közreműködésével felújított miskolci Gyermekegészségügyi Központ.

A napokban ünnepélyes keretek között adták át a közel 3 milliárd forintból felújított miskolci Gyermekegészségügyi Központot -jelentette be Jánosik Lajos, a Jánosik és Társai Kft. tulajdonosa

2023. Szeptember 06. 16:35, szerda | PR

Színvonalas, piacképes képzések-VLS

Intézményünk, a VLS Oktatási Központ felnőttképzési tevékenységét 1988-ban kezdte, így az egyik legnagyobb múltra visszatekintő felnőttképzési intézmény.

2023. Szeptember 04. 20:47, hétfő | PR

Táplálkozási tanácsadó: a vitaminital nem csak a kánikulában jó megoldás

Magyarország szívében fekvő Akasztón ,Európában is egyedülálló technológiával felszerelt gyárban állítják elő a Power Fruit, Pro+, Pro+Vegi vitaminitalokat és az Absolute Live termékcsalád egyedi fejlesztésű sportitalait.