Városlista
2020. november 25, szerda - Katalin

Hírek

2020. November 08. 10:55, vasárnap | PR

Mennyi az annyi? Segít kiszámolni a bruttó nettó bérkalkulátor!

Mennyi az annyi? Segít kiszámolni a bruttó nettó bérkalkulátor!

A munkakeresés egyik legkényesebb kérdése a bérigény megjelölése. Sokan csak saccolják, hogy mi kerül a bankszámlára hó elején a bruttó bér alapján, pedig a bruttó nettó béralkulátor pontosan megmutatja, mennyi az annyi.

Előfordulhat, hogy kellemetlen meglepetés ér az új munkahelyen, mikor megjön az első fizetésed, ha nem számolsz utána pontosan, hogy a szerződésben megjelölt bruttó bérből mennyi lesz a nettó kifizetésed. Hogy pontosan képben legyél már előre, használd a netes bruttó nettó bérkalkulátorokat! Íme három ok, amiért mindenképpen érdemes használni őket:

Okos súgó a béralkuhoz

Az álláskeresés igen nehéz része a béralku. Eleve nehéz megfelelően behatárolni, hogy mennyi fizetést várhatunk el reálisan egy adott munkakörben. Sokszor egy adott munkakörben a fizetés területi szórása is igen nagy lehet. Ezekre vonatkozó adatot csak informális csatornákból, vagy interneten található bériránytűből lehet találni.

Nem árt azonban azzal is pontosan tisztában lenni, hogy az adott bruttó bér az adók és járulékok levonása után mennyi nettó bért jelent a bankszámlánkon. Mivel a legtöbb munkavállalót inkább a nettó érdekli, a béralku során ebből indul ki, míg a munkáltató mindig a bruttó bérrel kalkulál, hiszen ő a költségeket figyeli. A két nézőpontot lehet egyszerűen közös nevezőre hozni a bruttó nettó bérkalkulátor használatával.

Nem kell HR szakembernek lenned

A bruttó bérből számtalan levonás történik, mielőtt a fizetés utalásra kerül. Ezt felkészült bérszámfejtők számára is komoly feladat kiszámolni. Nem egyszerűen személyi jövedelemadót kell levonni, hanem a további járulékokat és adókat is, amik a kedvezményekkel csökkentett adóalapból kerülnek levonásra. A változó jogszabályok miatt azonban gyakran változhat a levonások mértéke, ezért elég bonyolult feladat a nettó fizetés kiszámítása. Szerencsére a bruttó nettó bérkalkulátorok leveszik a vállunkról ezt a feladatot.

Ellenőrizheted a cégedet
A bruttó nettó kalkulátorok nem csak az álláskeresők számára jelentenek segítséget. Előfordulhat, hogy egy hanyagabb munkáltatónál nem kapsz meg minden olyan kedvezményt, amire egyébként jogosult lennél és súlyos ezrektől esel így el minden havi utalás során.

A netes bruttó nettó kalkulátoroknál be lehet állítani azokat a paramétereket is (például a friss házasoknak járó kedvezmény vagy a gyermekek száma), amik csökkentik az adóalapot, és ezzel együtt a levonásokat is. A kalkulátor használatával ellenőrizheted, hogy érvényesítenek-e a kifizetésnél minden olyan kedvezményt, amire jogosult vagy.

Ezek érdekelhetnek még

2020. November 20. 06:56, péntek | PR

Ezek a leghatásosabb hajpakolások hajritkulás esetén

A hajhullás, kopaszodás, vagyis latin nevén az alopecia rengeteg ember érint világszerte, de Magyarországon is. Ennek oka sokféle lehet, így a megoldást is ezer helyen kereshetjük.

2020. November 08. 11:07, vasárnap | PR

Sokára lesz még a tavaszi lomtalanítás?

A lomtalanításra mindig akkor gondolunk, mikor a lehető legtávolabb van az éves városi lomtalanítás időpontja. Mit tehetünk, ha nem akarjuk még fél évig kerülgetni a lakásban a feleslegessé vált holmikat?

2020. November 08. 10:47, vasárnap | PR

Megoldás a készlethalmozásra: raktár bérlés Budapesten

Vállalkozásunk profiljától függően előfordulhat, hogy komolyabb raktárkészlettel rendelkezünk, melyek elhelyezése az irodánkban problémás, helyhiány léphet fel és egyébként sem épületes látvány az ott dolgozók számára.

2020. November 08. 10:36, vasárnap | PR

Így válaszoljuk meg az e-learning képzés készítésének kihívásait!

A COVID megjelenése óriási löketet adott az addig jelenléti oktatásban zajló képzések online formában történő megtartásának. Ez sokkal szélesebb körökhöz juttatja el a tudást, de vannak technikai kihívásai.