Városlista
2021. március 2, kedd - Lujza

Hírek

2020. November 08. 10:55, vasárnap | PR

Mennyi az annyi? Segít kiszámolni a bruttó nettó bérkalkulátor!

Mennyi az annyi? Segít kiszámolni a bruttó nettó bérkalkulátor!

A munkakeresés egyik legkényesebb kérdése a bérigény megjelölése. Sokan csak saccolják, hogy mi kerül a bankszámlára hó elején a bruttó bér alapján, pedig a bruttó nettó béralkulátor pontosan megmutatja, mennyi az annyi.

Előfordulhat, hogy kellemetlen meglepetés ér az új munkahelyen, mikor megjön az első fizetésed, ha nem számolsz utána pontosan, hogy a szerződésben megjelölt bruttó bérből mennyi lesz a nettó kifizetésed. Hogy pontosan képben legyél már előre, használd a netes bruttó nettó bérkalkulátorokat! Íme három ok, amiért mindenképpen érdemes használni őket:

Okos súgó a béralkuhoz

Az álláskeresés igen nehéz része a béralku. Eleve nehéz megfelelően behatárolni, hogy mennyi fizetést várhatunk el reálisan egy adott munkakörben. Sokszor egy adott munkakörben a fizetés területi szórása is igen nagy lehet. Ezekre vonatkozó adatot csak informális csatornákból, vagy interneten található bériránytűből lehet találni.

Nem árt azonban azzal is pontosan tisztában lenni, hogy az adott bruttó bér az adók és járulékok levonása után mennyi nettó bért jelent a bankszámlánkon. Mivel a legtöbb munkavállalót inkább a nettó érdekli, a béralku során ebből indul ki, míg a munkáltató mindig a bruttó bérrel kalkulál, hiszen ő a költségeket figyeli. A két nézőpontot lehet egyszerűen közös nevezőre hozni a bruttó nettó bérkalkulátor használatával.

Nem kell HR szakembernek lenned

A bruttó bérből számtalan levonás történik, mielőtt a fizetés utalásra kerül. Ezt felkészült bérszámfejtők számára is komoly feladat kiszámolni. Nem egyszerűen személyi jövedelemadót kell levonni, hanem a további járulékokat és adókat is, amik a kedvezményekkel csökkentett adóalapból kerülnek levonásra. A változó jogszabályok miatt azonban gyakran változhat a levonások mértéke, ezért elég bonyolult feladat a nettó fizetés kiszámítása. Szerencsére a bruttó nettó bérkalkulátorok leveszik a vállunkról ezt a feladatot.

Ellenőrizheted a cégedet
A bruttó nettó kalkulátorok nem csak az álláskeresők számára jelentenek segítséget. Előfordulhat, hogy egy hanyagabb munkáltatónál nem kapsz meg minden olyan kedvezményt, amire egyébként jogosult lennél és súlyos ezrektől esel így el minden havi utalás során.

A netes bruttó nettó kalkulátoroknál be lehet állítani azokat a paramétereket is (például a friss házasoknak járó kedvezmény vagy a gyermekek száma), amik csökkentik az adóalapot, és ezzel együtt a levonásokat is. A kalkulátor használatával ellenőrizheted, hogy érvényesítenek-e a kifizetésnél minden olyan kedvezményt, amire jogosult vagy.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Február 25. 14:19, csütörtök | PR

Az Ebenica Coffee, mint Európa egyik legjobb pörkölője

Sokan kedveljük a kávét. Van, aki a koffeines kávéért van oda, míg mások a koffeinmentes változatra esküsznek. Az azonban nem mindenki tudja, hogy honnan is származik a kávé szó.

2021. Február 25. 14:16, csütörtök | PR

Az otthoni világítás megtervezése

Sokan az első önálló lakás berendezésekor szembesülnek vele, hogy a világítás tervezése bizony komoly előkészületet és jövőbelátást igényel.

2021. Február 23. 11:20, kedd | PR

Elkészült az újjávarázsolt mezőkövesdi általános iskola

Többi közt új nyílászárókkal, kibővített tornateremmel és teljesen felújított homlokzattal várja vissza a mezőkövesdi általános iskola a diákjait.

2021. Február 22. 09:04, hétfő | PR

Számlázóváltás: minden információ, amit feltétlenül tudni kell

Az online számlázóprogram-váltással kapcsolatban sokak fejében él az a tévhit, miszerint erre csak év végén van lehetőség.