Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2020. Szeptember 18. 05:00, péntek | Belföld
Forrás: mti

Megütött egy rendőrnőt egy cseh buszsofőr Letenyénél

Megütött egy rendőrnőt egy cseh buszsofőr Letenyénél

Megütött egy rendőrnőt egy cseh buszsofőr a Letenye autópálya-határátkelőhelyen - közölte a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság csütörtökön a police.hu honlapon.

Az ügyről azt írták, a cseh busz belépésre jelentkezett az említett határátkelőn még szeptember 13-án; a határrendészek megkezdték a jármű ellenőrzését, és az időközben felébredő cseh állampolgárságú váltósofőrt is igazoltatták.

A férfi sérelmezte a rendőri intézkedést, majd a telefonjával felvételeket készített az átkelőről és a rendőrökről, közben magyar nyelven folyamatosan szitkozódott.

A szóváltást követően egy hirtelen mozdulattal az előtte álló határrendésztől elfordult, majd visszafordulva könyökével bordarészen megütötte. A rendőrnő ettől a földre esett.

A magáról megfeledkezett férfit a bántalmazott határrendész segítségére siető kollégái testi kényszer alkalmazásával - a horvát rendőrök közreműködésével - megbilincselték, majd később előállították.

A férfival szemben hivatalos személy elleni erőszak a megalapozott gyanú; az eljárást a Kaposvári Regionális Nyomozó Ügyészség folytatja - áll a közleményben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 13:10, kedd | Belföld

Egykori egyetemének ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát Karikó Katalin

Egykori alma materének, a Szegedi Tudományegyetemnek (SZTE) ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát, valamint az elismeréssel járó összeget Karikó Katalin.

2024. Április 16. 07:54, kedd | Belföld

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél: a tárgyalódelegációk közötti egyhetes együttműködés után a szakszervezet hétfői bizalmi értekezlete elfogadta a mukaadóval közösen kidolgozott ajánlatot.

2024. Április 16. 07:53, kedd | Belföld

Szijjártó Péter büszkeségének adott hangot a demokrácia magyarországi helyzete kapcsán

Amennyiben a magyar lakosság nem lenne elégedett a kormánnyal, akkor nem nyerték volna kétharmados többséggel az utóbbi négy választást - mondta.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Belföld

A Fidesz a valaha volt legerősebb EP-kampányra készül

A Fidesz a valaha volt legerősebb európai parlamenti (EP) kampányra készül, mert a június 9-ei választás tétje óriási: háború vagy béke, erről kell dönteni