Városlista
2024. május 19, vasárnap - Ivó, Milán

Hírek

2014. Szeptember 09. 18:33, kedd | Helyi

Megújultak a Várkonyi iskola vizesblokkjai, felújították a tetőt is

Megújultak a Várkonyi iskola vizesblokkjai, felújították a tetőt is

Mintegy 70 millió forintot fordított a város idén az intézményeinek felújítására.

Mintegy 70 millió forintot fordított a város idén az intézményeinek felújítására. Ennek az összegnek csaknem felét, mintegy 32 millió forintot a Várkonyi iskola megújítására szántak. Az alsósok épületében a vizesblokkokat, a Rákóczi úti épületnek pedig a tetejét és az álmennyezetét újították meg.

Több és kulturáltabb mosdók, vizesblokkok szolgálják ezentúl a Várkonyi iskola alsó tagozatosait. Az intézmény Széchenyi úti épületében a nyáron teljes egészében megújították, sőt ki is bővítették a mosdókat. Habár az általános iskolák fenntartása már a Klebelsberg Intézményfenntartó Központhoz tartozik, az épületek működtetése továbbra is Cegléd feladata maradt – mondta a keddi bejáráson Földi László. A polgármester hozzátette: a város a lehetőségéhez mérten igyekszik eleget tenni ennek a feladatnak, hiszen minden fejlesztés a ceglédi gyerekek érdekét szolgálja.

Aki tavaly látta a vizesblokkokat, az tudja, hogy mekkora szükség volt a felújításra – mondta Bögös István. A Várkonyi István Általános Iskola igazgatója megköszönte Rimóczi Gábornak, a körzet önkormányzati képviselőjének, egyben a Táncsics iskola igazgatójának, hogy „vetélytársként” mégis teljes mellszélességgel kiállt a fejlesztés mellett.

A tankerületi igazgató, Fodor Gábor úgy fogalmazott, példaértékű, ahogy a ceglédi önkormányzat eleget tesz a működtetéssel járó feladatainak. Mint mondta, sok település igyekszik kibújni ez alól a kötelezettsége alól. Takáts László képviselő, az önkormányzat Gazdasági Bizottságának elnöke elmondta: az adósságkonszolidációnak köszönhetően idén először tudott a város jelentős összeget, 70 millió forintot fordítani az intézmények felújítására. Ez azonban csak a kezdet, a cél az, hogy folyamatosan, a többi évben is jelentős összeg ráfordításával a város intézményei meg tudjanak újulni, és megfeleljenek a kor követelményeinek.

Szokolai

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 09. 14:17, csütörtök | Helyi

Városalapítók Napja

2024. Április 05. 13:36, péntek | Helyi

Várják a javaslatokat!

2024. Március 26. 13:34, kedd | Helyi

Bach Mindenkinek Hangverseny – Cegléd, 2024

2024. Március 22. 17:33, péntek | Helyi

Felhívás Cegléd Város Pedagógiai Díj adományozására