Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2012. Április 14. 07:15, szombat | Kék hírek
Forrás: mno / MTI

Megtalálták a „dunai kalózok” elásott kincseit

Megtalálták a „dunai kalózok” elásott kincseit

Ausztriában ellopott csónakmotorokat találtak elásva Dunaújvárosban – írta egy pénteki internetes cikkében a Kurier című osztrák napilap.

A lap beszámolója szerint az osztrák sajtóban dunai kalózokként emlegetett, ausztriai csónakházak és kikötők fosztogatása miatt már elítélt magyar banda tagjainak újabb, eddig ismeretlen zsákmánya került elő a föld alól. A Kurier úgy tudja, hogy összesen tizenegy csónakmotort találtak a földbe temetve. Eddig négyről állapították meg, hogy ki az eredeti tulajdonosuk, a négy motort már vissza is juttatták nekik.

A rejtekhelyre éjjeliőrök találtak rá véletlenül, egy bekerített Mol-telep körül végzett ellenőrző sétájuk során – írta a Kurier. Járőrözés közben egyikük alatt hirtelen beszakadt a homokos talaj. Miután társai kiszabadították, az üregben felfedezték a fekete nejlonba tekert motorokat. A cikk nem tér ki arra, hogy mikor kerültek elő a lopott felszerelések.

A Kurier szerint a „dunai kalózok” összesen ötven csónakmotort tulajdonítottak el felső- és alsó-ausztriai kikötőkből és csónakházakból, közel százezer euró értékben. 2011 júliusában, autós üldözés után fogták el őket. A Kurier cikkében a csoport orgazdájaként említett 26 éves K. Lászlót februárban Kremsben két év – részben felfüggesztett – börtönbüntetésre ítélték. A 30 éves J. Györgyöt három és fél év letöltendő börtönre, a 31 éves C. Gábort két év szabadságvesztésre ítélték.

MTI / mno

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 12:09, kedd | Kék hírek

Fókuszban a gyorshajtók

A gyorshajtás még mindig vezető baleseti ok. A ROADPOL akció ennek visszaszorítását célozza meg.

2024. Április 16. 07:51, kedd | Kék hírek

Drogterjesztői hálózatot számolt fel a rendőrség

Drogterjesztői hálózatot számolt fel egy időben, több összehangolt rajtaütéssel a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI), a Terrorelhárítási Központ (TEK) műveleti egysége és a Pest vármegyei rendőrség

2024. Április 15. 14:14, hétfő | Kék hírek

Pillangókéssel szúrta meg, belehalt - Videó

Vádat emeltek az Erzsébet téri halálos késelés ügyében.

2024. Április 12. 14:19, péntek | Kék hírek

Több mint ezer liter alkoholos italt találtak a pénzügyőrök Nagylaknál

Több mint ezer liter alkoholos italt, valamint cigarettát találtak a pénzügyőrök Nagylaknál egy román furgonban - tájékoztatta Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénteken az MTI-t.