Városlista
2024. május 17, péntek - Paszkál

Hírek

2013. Október 16. 10:25, szerda | Helyi

Megszületett a megállapodás

Megszületett a megállapodás

2013. október 14-én, Budapesten, a Magyar Sport Házában került sor arra az együttműködési megállapodásra, amit a Nagy Sportágválasztó Szervezőiroda és a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ írt alá. Az eseményen a sajtó képviselőin és a regionális események szervezőin kívül részt vett a MOB képviselője is.

Ceglédet a Sagaku Sportklub nevében Erdődi Mihály, a klub elnöke képviselte.
A Nagy Sportágválasztó nevű rendezvényt 2007-ben kezdték el Budapesten, ami 2010-ben kibővült regionális helyszínekkel is. 2013-ban csatlakozott a programsorozathoz Cegléd és Kolozsvár, ezt az eseményt láthattuk szeptemberben a Gubody parkban és a Várkonyi iskolában.
Ilyen néven rendezvényt szervezni csak franchise szerződés aláírása után lehet, ami idén nyáron jött létre a Szervezőiroda és a Sagaku Sportklub között.

A Klebelsberg intézményfenntartó elmondta, hogy azért kötnek megállapodást, mert a két szervezet küldetése megegyezik abban, hogy a gyerekek megszeressék a mozgást, és hogy értéket közvetítsenek számukra.

A rendezvények mindig két naposak, ahol az első nap az ún. szakmai nap, ekkor az iskolák tanulóit várják a szervezők tanítási időben, a szombati nap pedig a nagyközönségnek szól.

Erdődi Mihály elmondta, hogy a szeptemberi rendezvény nagy siker volt, közel 1500 gyermek próbálhatta ki a különböző sportokat, és a tervek szerint minden év májusában és szeptemberében kerül sor Cegléden erre a további programokra. A szervezők várják azok jelentkezését, akik sportággal, sporthoz, egészséghez kapcsolódó bemutatóval, vagy egészséges termék árusításával szeretnének részt venni a rendezvényen. Várják ezen kívül támogatók, reklámozni szándékozók segítségét is.

Címkék: Sagaku Sport Klub

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 09. 14:17, csütörtök | Helyi

Városalapítók Napja

2024. Április 05. 13:36, péntek | Helyi

Várják a javaslatokat!

2024. Március 26. 13:34, kedd | Helyi

Bach Mindenkinek Hangverseny – Cegléd, 2024

2024. Március 22. 17:33, péntek | Helyi

Felhívás Cegléd Város Pedagógiai Díj adományozására