Városlista
2021. június 13, vasárnap - Antal, Anett

Hírek

2012. Március 20. 14:09, kedd | Belföld
Forrás: OrientPress

Mégsem lesz általános béremelés az egészségügyben?

Mégsem lesz általános béremelés az egészségügyben?

A Népszabadság úgy tudja, nem lesz általános béremelés az egészségügyben, többletjövedelemre egyelőre csak az alkalmazottként dolgozó orvosok számíthatnak.

Várhatóan csak több lépcsőben, 2014-re valósulhat meg a rezidensszövetség követelése, hogy a kezdő orvosok átlagbére érje el a nettó 200 ezer, a szakorvosoké a 300 ezer forintot. A most jobban kereső orvosok kisebb, a rosszul keresők nagyobb emelést kapnak.

A lap információi szerint a 360 ezer forintnál kevesebbet kereső orvosok most bruttó 70 ezer forintra számíthatnak, míg az ennél többet keresőknek sávosan kevesebb jut. A lap szerint az 500 ezer forint felett keresőknek is jár majd bruttó 10-15 ezer forint emelés. A kormány a napokban véglegesíti az egészségügyi béremelést. Egyébként a béremelésről már 3 hónapja tart az egyeztetés a szakminisztérium és az ágazati érdekvédők között.

Elvben két-három hete a megállapodás is megszületett, de máig nem derült ki, hogy a kormány jóváhagyta-e az alku eredményét. Az időhúzást magyarázza, hogy a költségvetésben nincs konkrét forrása az orvosok és az ápolók béremelésének, jóllehet Szócska Miklós, az egészségügyért felelős államtitkár február vége óta ígérte, hogy napokon belül várható a bejelentés.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2021. Június 13. 05:00, vasárnap | Belföld

Ittasan és jogosítvány nélkül okozott balesetet ismerőse autójával

A Veszprémi Rendőrkapitányság jármű önkényes elvétele miatt is eljárást indított a sofőr ellen, mivel a tulajdonos tudta és engedélye nélkül vezette a gépkocsit.

2021. Június 12. 19:01, szombat | Belföld

Hétfőtől ismét teljes nyitvatartással működik három átkelő a szerb-magyar határon

Hétfőtől ismét teljes nyitvatartással működik három átkelő a szerb-magyar határon - közölte honlapján a rendőrség szombaton.

2021. Június 12. 16:58, szombat | Belföld

Hajós felvonulást tartottak a Dunakanyarban

Hagyományteremtő hajós felvonulás volt szombaton a Dunnakanyarban. A sajtótájékoztatóján az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára azt mondta, többtucatnyi hajó vonul végig a Dunán.

2021. Június 12. 16:50, szombat | Belföld

Érkezik az év első tartós hőhulláma

Az éjszaka várható hidegfront elvonultával érkezik az év első tartós hőhulláma - hívta fel a figyelmet az Országos Meteorológiai Szolgálat szombaton a Facebook-oldalán.