Városlista
2024. május 15, szerda - Zsófia

Hírek

2013. Augusztus 05. 10:40, hétfő | Bulvár
Forrás: InfoVáros | Fotó: manna.ro

Megrázó: moslékkal etették, meghalt az 5 éves kisfiú

Megrázó: moslékkal etették, meghalt az 5 éves kisfiú

Szüleinek nem volt pénze egészséges ételre - ezzel magyarázták azt, miért csak moslékot és krumplit kapott az öt évesen 100 kilóra hízott fiú, aki embertelen körülmények között élt és halt meg.

Alig néhány hete mutatták be a román sajtóban egy mindössze 5 éves kisfiú esetét, ami nagy felzúdulást váltott ki: a gyermek embertelen körülmények között élt, anyja ételmaradékokkal és krumplival tömte, elmondása szerint azért, mert nem volt pénze arra, hogy a gyermeknek előírt diétát betarthassa. A fiúcska ifjú kora ellenére már 100 kilót nyomott, a helyváltoztatásra tulajdonképpen képtelen volt, és amikor az egyik román lap munkatársai felkeresték, félpucéran feküdt az udvaron, legyektől ellepve. A gyermek története meghatotta az egyik bukaresti magánklinika illetékeseit, akik elvállalták a kisfiú kezelését, egy hét alatt 3 kilót sikerült lefaragniuk Alexandru hatalmasra nőtt testéről. Akkor hazaengedték őt a családi házba a további előírások részletes listájával, ám néhány nappal később a gyermek megfázott, és a fertőzés ráhúzódott a szívére, ami nem bírta a terhelést és leállt. Az anyja hiába szállította kórházba a szerencsétlen fiút, a 41 fokos lázával már az orvosok sem tudtak mit kezdeni, belehalt a betegségbe.

Az orvosok elmondása szerint ha a gyermek betartotta volna a korábban előírt diétát, még ma is élhetne. A helyi gyámügy semmit sem sejtett Alexandru állapotáról, úgy tudták a nyilvántartás alapján, hogy fogyatékos, a háziorvos sem látta őt, mindössze egyetlen dietetikussal konzultáltak azóta, hogy 2 éves korában már egyértelművé vált, hogy a gyermek súlyosan elhízott, de a vizsgálat után az ő receptjét is kidobták. Mégsem vonnak senkit felelősségre a gyermek sorsáért - adta hírül a manna.ro című román hírhonlap.

Címkék: színes

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 14. 06:00, kedd | Bulvár

Az önkéntes véradás fontosságára hívja fel a figyelmet a Magyar Posta új bélyege

Az önkéntes véradás fontosságára szeretné felhívni a figyelmet a Magyar Posta egy új, alkalmi bélyeg kibocsátásával

2024. Május 13. 09:20, hétfő | Bulvár

Benézett a nappaliba a kamion

Lesodródott a 64-es főútról, átszakította a drótkerítést és a családi ház oldalába csapódott egy rakomány nélküli nyerges vontató múlt héten Enying Fő utcáján.

2024. Május 11. 07:03, szombat | Bulvár

A Magna Carta egyik példányának vitrinjét próbálták összetörni környezetvédelmi aktivisták Londonban

Az angol-brit alkotmányosság ősi jogforrása, a Magna Carta egyik példányának tárolóját próbálták összetörni környezetvédelmi aktivisták pénteken a londoni brit nemzeti könyvtárban.

2024. Május 10. 15:25, péntek | Bulvár

Június 1-jén lesz a békemenet

Magyarország maradjon a béke szigete! mottóval Békemenetet szervez június 1-jén a Margitszigeti Nagyrétre a Civil Összefogás Fórum - Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖF-CÖKA).