Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2016. Július 22. 07:42, péntek | Külföld
Forrás: mti

Megpróbáltak elrabolni egy brit katonát Angliában

Megpróbáltak elrabolni egy brit katonát Angliában

Megpróbálták elrabolni a brit királyi légierő (RAF) egyik tagját. A rendőrség szerint nem lehet kizárni, hogy terrorcselekmény-kísérletről van szó.

Az incidens a kelet-angliai Norfolk megyében történt szerda délután, az RAF helyi támaszpontjánál. A rendőrség csütörtöki tájékoztatása szerint a kiszemelt áldozat éppen kocogott, amikor ketten megpróbálták berángatni egy kisbuszba.

Egyiküket a kiszemelt áldozat a földre teperte és amíg a másik megpróbálta talpra segíteni társát, a katona el tudott menekülni a helyszínről. Ezután a két támadó is elmenekült a járművel.

A nyomozást vezető rendőrtiszt szerda délutáni sajtótájékoztatója szerint egyértelmű, hogy emberrablási kísérlet történt, és a vizsgálat jelenlegi szakaszában nem lehet kizárni a lehetséges indítékok közül a terrorizmust sem, bár "számos egyéb lehetőség is felmerülhet".

A rendőrségi személyleírás "közel-keleti kinézetűként" határozza meg a két támadót; egyiküknél "katonai típusú" kés is volt.

A környéket a rendőrség lezárta, és a hatóságok kérték a támaszpont személyzetét, hogy egyenruhában, illetve katonai azonosítókkal ne mutatkozzanak a létesítményen kívül.

A King's Lynn városa közelében működő támaszponton tízezren dolgoznak, és itt állomásoznak az RAF Tornado GR4 harci gépei is, amelyek rendszeresen részt vesznek közel-keleti hadműveletekben.

Brit katonát brit földön legutóbb 2013 májusában ért terrorista indíttatású támadás. A 25 éves Lee Rigbyt - aki 17 éves kora óta szolgált a brit hadseregben, és megjárta az afganisztáni frontot is - két nigériai származású fanatikus iszlamista a délkelet-londoni Woolwich kerület laktanyája mellett autóval a járdára felhajtva elütötte, majd késekkel, húsvágó bárdokkal megölte és megpróbálta lefejezni.

Egyiküket 2014-ben szabadlábra helyezés lehetősége nélküli tényleges életfogytiglani szabadságvesztésre ítélték, a másiknak minimum 45 évet kell rács mögött töltenie.

Címkék: brit, elrablás, katona, naglia

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Külföld

Ukrán rendőrség: Németországban találtak meg 161, Oroszország által elhurcolt ukrán gyermeket

Az ukrán rendfenntartóknak német kollégáikkal együttműködve sikerült azonosítaniuk 161 ukrán gyermeket Németországban, akiket Oroszország hurcolt el otthonukból - közölte az ukrán országos rendőrség szerdán Facebook-oldalán.

2024. Április 17. 13:40, szerda | Külföld

Ukrajnai háború - Az ukrán elnök aláírta a mozgósításról szóló új törvényt

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök aláírta kedden a mozgósítás, a katonai nyilvántartásba vétel és a katonai szolgálattal kapcsolatos egyes rendelkezések javításáról szóló törvényt

2024. Április 17. 13:39, szerda | Külföld

Mateusz Morawieczki: a migrációs paktum lehet az a dinamit, amely Európa közepén fog fel robbanni

A migrációs paktum lehet az a dinamit, amely Európa közepén fog fel robbanni, és ezért is olyan veszélyes - mondta Mateusz Morawiecki volt lengyel miniszterelnök kedden Brüsszelben.

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Kisebb földrengés volt Ausztriában

Kisebb földrengés volt vasárnap Ausztriában, a magyar határhoz közel eső térségben.