Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2014. Január 08. 12:40, szerda | Helyi
Forrás: Ceglédinfo

Megnyitotta kapuit a Tündérkert

Megnyitotta kapuit a Tündérkert

Megújult és kibővült Albertirsa legrégebbi óvodája

Elkészült az albertirsai Tündérkert Óvoda rekonstrukciója, a felújított és kibővített intézmény egy új csoportnak is helyet biztosít. A beruházás mintegy 114 millió forintba került, melyből 111 milliót az Új Széchenyi Terv pályázatán nyert a város.

Albertirsa lakosságszáma a ’90-es évek eleje óta folyamatosan növekszik, az elmúlt 20 évben több mint kétezer fővel emelkedett a lélekszám a városban. Ezért volt szükség az óvodai férőhelyek bővítésére is. A beruházást a napokban fejezték be, hétfőn pedig átadták a felújított és kibővített óvodát.

Az unió által 111 millió forinttal támogatott projekt során Albertirsa legrégebbi óvodája teljesen megújult, korszerűsödött. Új tornaszobát építettek, felújították a konyhát és a vizesblokkokat is, és korszerű eszközökre, berendezésre is jutott a pénzből. Az intézmény most már akadálymentes, a testi és érzékszervi fogyatékossággal élők is könnyedén tudják használni. Ugyanígy az épület energetikája is korszerűsödött: a fűtést szinte teljes egészében alternatív, megújuló energiaforrással biztosítják.

Az átadáson a térség országgyűlési képviselője, Földi László is részt vett, aki rámutatott, a kormánynak kiemelten fontosak az ilyen jellegű beruházások, hiszen azon vannak, hogy megerősítsék a családok helyzetét, és biztosabbá tegyék a gyerekek jövőjét. A kibővített intézményben egy újabb óvodai csoport indítására is lehetőség van.

fotó: Szokolai

Címkék: Albertirsa

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 05. 13:36, péntek | Helyi

Várják a javaslatokat!

2024. Március 26. 13:34, kedd | Helyi

Bach Mindenkinek Hangverseny – Cegléd, 2024

2024. Március 22. 17:33, péntek | Helyi

Felhívás Cegléd Város Pedagógiai Díj adományozására

2024. Március 22. 15:52, péntek | Helyi

Elérhető a Cegléd applikáció