Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2013. Február 28. 13:42, csütörtök | Belföld
Forrás: MTI

Megnyílt az Utazás kiállítás a Budapesti Vásárközpontban

Megnyílt az Utazás kiállítás a Budapesti Vásárközpontban

Megnyílt az Utazás 2013 nemzetközi idegenforgalmi szakkiállítás csütörtökön a Budapesti Vásárközpontban.

Csizmadia Norbert, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) államtitkára a tavalyi évet áttörésnek értékelte a magyar turizmus számára, mert annak szintje elérte a válság előttit, az új országokból érkezők száma pedig emelkedett. Hozzátette, hogy a belföldi turizmusban a 41 ezer elfogadóhellyel rendelkező Széchenyi Pihenőkártya (SZÉP-kártya) motort jelent.
Az államtitkár kitért arra, hogy az Új Széchenyi Tervben jelentős turisztikai fejlesztések valósulnak meg, a következő európai uniós fejlesztési ciklusban pedig a források 60 százalékát a kormány gazdaságfejlesztésre, ezen belül turizmusra kívánja fordítani.
Az Utazás kiállítás idei díszvendége Szlovákia.
František Palko, Szlovákia Közlekedési, Építésügyi és Regionális Fejlesztési Minisztériumának államtitkára köszöntőjében elmondta, hogy a hozzájuk látogató magyar turisták száma jelentős, a 4. legtöbb turista Magyarországról érkezik az országba. Az államtitkár felhívta a figyelmet Szlovákia 2013. évi turisztikai rendezvényeire, bízva abban, hogy egyre többen keresik fel ezeket.
Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere kiemelte, hogy a belföldi díszvendégként való részvételük az Utazás kiállításon az elmúlt két évben végzett turisztikai fejlesztéseik elismerését jelenti.
Simon Zoltán, a kulturális díszvendég Kalocsa alpolgármestere beszédében a világhírű kalocsai népművészetre hívta fel a figyelmet, és arra, hogy a hozzájuk ellátogatókat programcsomaggal várják.
Ganczer Gábor, a Hungexpo vezérigazgatója köszöntőjében elmondta: az idén 36. alkalommal megrendezett Utazás kiállításon számos úti célt mutatnak be, köztük a magyarországi lehetőségeket is.
A megnyitón átadták a Magyar Turizmus Minőségi Díjakat az éttermek és szállodák képviselőinek, valamint "Az év Tourinformátora" elismerést Ács Szilviának, a szegedi Tourinform iroda vezetőjének, "Az év TDM menedzsere" kitüntetést Komoróczki Aliznak, a Gyulai Turisztikai Nonprofit Kft. vezetőjének.
"Az év fesztiválszervezője 2012" díjat Ambrus Zoltánnak, a Csabai Kolbászfesztivál egyik megálmodójának ítélték.
A megnyitón a Hungexpo Zrt. és a Magyar Turizmus Zrt. közötti stratégiai együttműködési megállapodást Ganczer Gábor, a Hungexpo vezérigazgatója és Horváth Gergely, a Magyar Turizmus Zrt. turisztikai vezérigazgató-helyettese írta alá.
A vasárnapig nyitva tartó idegenforgalmi szemléhez három szakkiállítás is kapcsolódik: a VitalExpo egészség és életmód kiállítás, a Karavánszalon kemping és lakóautó bemutató,
valamint a Port.hu Bringaexpo kerékpáros seregszemle.

Erdély standja az Utazás 2013 nemzetközi idegenforgalmi szakkiállításon. MTI Fotó: Földi Imre

Címkék: Gazdaság-turizmus

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

A Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben

Megkezdjük a valaha volt legnagyobb, legerősebb európai parlamenti kampány második szakaszát, a Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben