Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2017. Április 26. 05:01, szerda | Belföld
Forrás: mti

Megkéselt egy mentőápolót, négy év fogházat kapott

Megkéselt egy mentőápolót, négy év fogházat kapott

Négy év, fiatalkorúak fogházában letöltendő szabadságveszésre és négy év közügyektől eltiltásra ítélte első fokon a törvényszék azt a vádlottat, aki még 2015 novemberében kábítószer hatása alatt megkéselt egy mentőápolót

- közölte a törvényszék kedden az MTI-vel. A fővárosi Törvényszék közleménye szerint a bíróság megállapította, a fiatalkorú 2015. november 3-án reggel - ahelyett, hogy iskolába ment volna - egy csepeli társasház egyik lakásában egy ismerősével elszívott egy pszichoaktív anyagot tartalmazó cigarettát, úgynevezett biofüvet, amelyről azt hitte, hogy marihuánát tartalmaz.

Ennek hatására a vádlott rosszul lett, szédült, émelygett. A lakásból kilépve a liftbe még be tudott szállni, ott azonban összeesett, majd elvesztette az eszméletét; a lakók értesítették a mentőszolgálatot.

Mint írták, a mentőautóban a fiatal az egyik pillanatban nyugodtan viselkedett, a másikban pedig emelt hangon válaszolt a mentőápoló neki címzett kérdéseire. Útközben az ápoló tiltása ellenére kicsatolta a biztonsági övét, majd az iskolatáskájából először az ellenőrzőkönyvét vette elő - azt a mentőápolóhoz dobta -, majd kihúzott egy 13 centiméter pengehosszúságú kést, amelynek a markolata boxerként volt kialakítva.

A vádlott az ápoló többszöri kérésére sem adta át neki a kést, hanem hirtelen felállva hasának jobb oldalán megszúrta a mentőápolót, akinek az autóvezető segítségével sikerült megakadályoznia, hogy a vádlott további sebelüléseket okozzon neki.

A sértett a szúrás következtében életveszélyes állapotba került kórházba és a gyors orvosi beavatkozás hiányában fennállt a halál bekövetkeztének reális esélye.

A bíróság - az ügyészségi indítványnak helyt adva - a vádlott beismerő vallomása, a tanúvallomások, az okirati bizonyítékok, valamint a szakértői véleményekben foglaltak alapján - emberölés bűntettének kísérletében találta bűnösnek a fiatalkorú elkövetőt, akit négy év, fiatalkorúak fogházában letöltendő szabadságvesztésre ítélt - mellékbüntetésként pedig négy évre a közügyektől is eltiltotta a vádlottat.

A döntést az ügyészség tudomásul vette, a vádlott, törvényes képviselője és védője elsősorban felmentésért, másodsorban pedig enyhítésért jelentettek be fellebbezést - áll a közleményben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:06, péntek | Belföld

Nagy Márton: önfenntartó társasággá kell válnia a Magyar Postának

A kormány azt várja a Magyar Posta Zrt.-től, hogy legyen önfenntartó, folytassa a zöld és digitális átállást, szolgáltatásait pedig továbbra is biztosítsa mindenki számára lakóhelytől függetlenül

2024. Április 19. 14:58, péntek | Belföld

KSH: Drágább az üzemanyag Magyarországon a környező országok átlagánál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 640, míg a régiós országokban 620 forint volt.

2024. Április 19. 07:22, péntek | Belföld

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.