Városlista
2024. május 21, kedd - Konstantin

Hírek

2014. Január 28. 09:32, kedd | Helyi

Megkapta a működési engedélyt az „ÖKOVÍZ” Kft.

Megkapta a működési engedélyt az „ÖKOVÍZ” Kft.

Az ÖKOVÍZ Kft. felelősen bánik a nemzeti vízvagyonnal

2014. január 21-én ünnepélyes keretek között vette át Dr. Dorkota Lajostól a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal elnökétől az „ÖKOVÍZ” Kft. működési engedélyét Varjú Tamás ügyvezető.

Ezt a jogosultságot csak olyan cégek nyerhették el – az országban összesen 46 cég – amelyek megfelelnek a törvényben rögzített feltételeknek, vagyis felelősen bánnak a nemzeti vízvagyonnal, és képesek a lakosság zavartalan ellátására.

Az állam célja a víziközmű törvény 2012-es megalkotásával lényegében az volt, hogy újra átláthatóvá tegye a víz- és csatorna-szolgáltatást, tehát az ország bármely településén megfelelő színvonalon és meghatározott áron szolgálják ki a lakosságot. 1990 óta Magyarországon több mint 400 víziközmű cég működött, amelyek különböző árakkal és színvonalon dolgoztak – ezt akarták egységessé tenni.

Az átalakítás másik lényeges szempontja pedig az volt, hogy a szabályozással megőrizzék a víziközmű vagyont és magát a vizet, mint kiemelkedő nemzeti értéket. Ugyanakkor beruházási források generálásával a további fejlesztésekre, rekonstrukciókra is lehetőség nyílik.

Az „ÖKOVÍZ” Kft. 2013. májusában nyújtotta be kérelmét, a sikeres elbírálás alapján továbbra is fenntarthatja víziközmű-szolgáltatói tevékenységét.

Az engedély beadása – mely közel 3000 oldalas dokumentum - sok munka és erőfeszítés eredménye volt. A cég munkatársai azon dolgoztak, hogy megfelelő magas szakmai színvonalú és tartalmú kérelmet nyújtsanak be.

Kiemelte az ügyvezető hogy elsődleges feladata a Társaságnak a nap 24 órájában való rendelkezésre állás, megbízhatóság, magas szintű szolgáltatás fenntartása. A folyamatosság oly módon való biztosítása, hogy a fogyasztók mit se vegyenek észre a változásokból. Továbbá örömükre szolgál, hogy működési létszámuk változatlan maradhatott.

Az „ÖKOVÍZ” Kft szolgáltatási területén jelenleg összesen 22 településen lát el víziközmű-szolgáltatási feladatokat, több mint 50 ezer fogyasztó ellátását biztosítva.

Címkék: Ökövíz

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 09. 14:17, csütörtök | Helyi

Városalapítók Napja

2024. Április 05. 13:36, péntek | Helyi

Várják a javaslatokat!

2024. Március 26. 13:34, kedd | Helyi

Bach Mindenkinek Hangverseny – Cegléd, 2024

2024. Március 22. 17:33, péntek | Helyi

Felhívás Cegléd Város Pedagógiai Díj adományozására