Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2012. Május 02. 14:17, szerda | Sport
Forrás: STOP / MTI

Meghalt Gyurta egyik legnagyobb ellenfele

Meghalt Gyurta egyik legnagyobb ellenfele

Huszonhat éves korában meghalt Alexander Dale Oen, a norvég úszósport kiemelkedő alakja, aki Gyurta Dániel egyik legnagyobb vetélytársa is volt az utóbbi évek világversenyein.

A 100 m mellen tavaly vb-aranyérmes, a 2008-as pekingi olimpián második, 200-on kétszeres Eb-ezüstérmes Oen tragédiájáról Gyárfás Tamás, a hazai szövetség elnöke, az Európai Úszó Liga (LEN) alelnöke - mint a LEN kommunikációs vezetője - tájékoztatta az MTI-t kedden.

"Az olimpiai esélyesnek számító norvég fiú az Egyesült Államokban, arizonai edzőtáborozás közben hunyt el, tréning után, a zuhany alatt találtak rá holtan" - mondta Gyárfás.

A Norvég Olimpiai Bizottság közlése szerint Dale Oen halálát hirtelen szívmegállás okozta. Ő volt az északi ország egyik legnagyobb éremesélyese a július 27-én rajtoló londoni ötkarikás játékokon.

"Hirtelen, minden előjel nélkül hunyt el, helyi idő szerint hétfőn este, a flagstaffi edzőtáborban" - írta közös közleményében az olimpiai bizottság és a Norvég Úszó Szövetség.

Ola Ronsen, a csapat orvosa szinte azonnal a helyszínen volt, és a mentő is gyorsan megérkezett, de Dale Oen életét már nem tudták megmenteni.

"Őszinte részvétem a családjának, együtt érzek velük. - mondta Per Rune Eknes, a helyi úszó szövetség elnöke. - Ez Norvégia úszósportjának legnehezebb napja."

A magyar úszóválogatott egy részének balatonfűzfői edzőtáborában a debreceni Európa-bajnokság előtti záró felkészülési szakaszt irányító Kiss László szövetségi kapitány az MTI megkeresésére így reagált Dale Oen halálhírére:

"Az első szó természetesen a megrendülésé, a részvété, a második gondolat pedig az, hogy több évtizedes pályafutásom alatt egyszer sem találkoztam még ilyesfajta tragédiával. A mi sportágunkra ugyanis abszolúte nem jellemző, s egyetlen másik hasonló esetről sem tudok, amikor szív- vagy keringési probléma okozta volna egy úszó halálát. Az orvosi vizsgálatok végeredménye talán magyarázatot ad majd a miértre."

MTI / STOP

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 10:14, kedd | Sport

Bronzérem az Euro Trophy-n

Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Trophy után.

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Sós Csaba: Milák egyedi utat jár, de jóval előrébb tart, mint amire számítani lehetett

A szövetségi kapitány szerint Milák Kristóf egyedi utat jár be, és az úszók pénteken zárult országos bajnokságán jobban teljesített, mint amire ő számított.

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Cseh vezetés a prológ után, László Martinék másodikok

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Női kézilabda olimpiai selejtező - Magyarország-Svédország 28-25

A magyar női kézilabda-válogatott 28-25-re legyőzte Svédországot a debreceni olimpiai selejtezőtorna pénteki, második fordulójában, így csak akkor nem szerez kvótát, ha vasárnap öt vagy több góllal kikap Japántól.