Városlista
2024. április 30, kedd - Katalin, Kitti

Hírek

2015. December 09. 09:53, szerda | Helyi
Forrás: Police

Megbukott a marihuánát termesztő ceglédi pár

Megbukott a marihuánát termesztő ceglédi pár

Lopott árammal nevelték a kendert egy Cegléd környéki házban

A Ceglédi Járási Ügyészség jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer birtoklásának bűntette és lopás bűntette miatt emelt vádat azzal a fiatal párral szemben, akik ceglédi házukban marihuánát termesztettek.

A bűnügy vádlottjai egy fiatal pár, egy Cegléd környéki dűlő családi házában éltek.

Munkahelyük, jövedelmük nem volt. Mindketten rendszeres kábítószer fogyasztók voltak, ezért 2013-ban elhatározták, hogy otthonukban marihuánát fognak termeszteni.

A termesztésre alaposan felkészültek: a ház több helyiségét átalakították úgy, hogy a vadkender fejlődéséhez szükséges összes feltételt biztosítsák. A megfelelő hőmérséklet, páratartalom, mesterséges fény kialakításával, termőföld és speciális tápoldat beszerzésével ideális körülményeket teremtettek. Az ültetvény leplezésére az ablakokat fóliával, hungarocellel elsötétítettek.

Beszerezték a cannabis növény magokat, azokat cserepekbe ültették és hozzáláttak a marihuána klónozás útján történő termesztéséhez. Amikor 2015 márciusában a rendőrök házkutatást tartottak a házban, az ültetvény már 399 tő élő, különböző fejlettségi stádiumú vadkenderből állt.

A vádlottak a növények leveleit leszüretelték, abból füves cigaretta formájában napi rendszerességgel fogyasztottak. Emellett LSD-t, és új pszichoaktív anyagot tartalmazó tablettákat is szereztek és szedtek. Az ültetvény működtetéséhez jelentős mennyiségű áramra volt szükség, amit a mérőóra megkerülésével, méretlenül vételeztek. 2,3 millió forint áramdíj megfizetését kerülték ki.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 05. 13:36, péntek | Helyi

Várják a javaslatokat!

2024. Március 26. 13:34, kedd | Helyi

Bach Mindenkinek Hangverseny – Cegléd, 2024

2024. Március 22. 17:33, péntek | Helyi

Felhívás Cegléd Város Pedagógiai Díj adományozására

2024. Március 22. 15:52, péntek | Helyi

Elérhető a Cegléd applikáció