Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2014. Május 20. 10:08, kedd | Belföld
Forrás: MTI

Megbírságolta az energiahivatal az E.ON energiaszolgáltatót

Megbírságolta az energiahivatal az E.ON energiaszolgáltatót

Megsértette az E.ON Energiaszolgáltató Kft. az üzletszabályzatában foglalt egyes rendelkezéseket, a jogsértés miatt a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) a társaságra 3 millió forint bírságot szabott ki - tájékoztatta a hivatal kedden az MTI-t.

A közlemény szerint a hivatalhoz több fogyasztói jelzés érkezett, amelyek szerint az E.ON Energiaszolgáltató Kft. által kibocsátott, 2013. júliust követő részszámlákban az elszámolt mennyiség indokolatlanul eltér az ezt megelőzően kiszámlázott mennyiségektől.
A fogyasztói bejelentések alapján a MEKH fogyasztóvédelmi hatósági eljárást indított, megvizsgálva a szolgáltató részszámlázási gyakorlatát. Megállapították, hogy a társaság megsértette a hivatal által jóváhagyott üzletszabályzatában foglalt egyes rendelkezéseket, emiatt szabták ki a 3 millió forintos bírságot.
Az eset az E.ON Energiaszolgáltató Kft. lakossági fogyasztóinak 11 százalékát, több mint 61 ezer felhasználót érintett. Az egész évet tekintve a fogyasztókat anyagi kár nem érte, mivel a részszámlákban elszámolt eltérő mennyiség az elszámoló számlában kiegyenlítődik. A szolgáltató ügyfelei számára biztosította a díjmentes számlakorrekciót - közölte a MEKH.

Címkék: Gazdaság-energia

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Belföld

Napos, száraz idő várható a jövő első felében

Napos, száraz, meleg idő várható a hét első felében, május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás.

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 08:51, vasárnap | Belföld

Orbán Viktor Zugligeten folytatta kampánykörútját

A Hegyvidék polgármesterével és polgármester-jelöltjével, Pokorni Zoltánnal és Fonti Krisztinával találkozott kampánykörútja következő állomásán Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke szombaton

2024. Április 28. 08:50, vasárnap | Belföld

Nacsa Lőrinc: tarthatatlan és elfogadhatatlan a háborús benzinár