Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2022. Augusztus 05. 11:54, péntek | Belföld
Forrás: infovárosok/ügyészség

Megállás nélkül hajtott be a kereszteződésbe, súlyos balesetet okozott

Megállás nélkül hajtott be a kereszteződésbe, súlyos balesetet okozott

Közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat most a Tatabányai Járási Ügyészség azzal a nővel szemben, aki megállás és fékezés nélkül hajtott be a kereszteződésbe, ezzel súlyos balesetet okozott.

A nő 2020. augusztus elsején kocsival közlekedett Ács területén a 8151 számú úton a Bartók Béla utca irányából az 1-es számú főút felé, 46-50 kilométeres sebességgel. Az autóban mellette egy utas is utazott – közölte az ügyészség közleményében.
Kifejtve, hogy egy kereszteződésbe érve a nő fékezés nélkül, z „Állj! Elsőbbségadás kötelező!” jelzőtábla utasítása ellenére hajtott be. Emiatt a vétkes sofőr nem biztosított elsőbbséget az 1-es számú főúton szabályosan, 73-77 kilométeres sebességgel közlekedő kocsinak.

Emiatt ütköztek, aminek következtében a vétlen autó lesodródott az úttestről. A baleset következtében a vétlen sofőr nyolc napon belül gyógyuló, illetve az utasa nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérüléseket szenvedett el.

A Tatabányai Járási Ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy a Komáromi Járásbíróság a büntetlen nővel szemben pénzbüntetést és járművezetéstől eltiltást szabjon ki.

Címkék: ács, baleset, vádemelés

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a csok plusz segített beindítani az ingatlanpiacot az év elején

A 2024. január 1-jétől elérhető csok plusz segített abban, hogy az ingatlanpiac egy kicsit beinduljon az év elején - mondta a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) családokért felelős államtitkára szerdán Budapesten.

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Belföld

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon a szakértők szerint

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon, egyre többen érkeznek az országba azért, hogy megismerjék a magyar konyha remekeit - vélekedett a Pannon Gasztronómiai Akadémia és a Magyar Vendéglátók Ipartestületének elnöke az MTI-nek.

2024. Április 17. 13:38, szerda | Belföld

Sulyok Tamás: Karikó Katalin kiviteles büszkeséget szerzett nekünk, magyaroknak

Karikó Katalin kivételes büszkeséget szerzett nekünk, magyaroknak - jelentette ki az államfő kedden Szegeden.

2024. Április 17. 13:37, szerda | Belföld

Meteorológia: az ország egyes részein 24-25 Celsius-fokkal van hidegebb, mint hétfőn

Az ország egyes részen 24-25 Celsius-fokkal volt hidegebb kedd délután, mint hétfőn - derül ki a HungaroMet Zrt. kedd délutáni Facebook-bejegyzéséből.