Városlista
2024. május 19, vasárnap - Ivó, Milán

Hírek

2014. Január 29. 13:22, szerda | Helyi önkormányzati
Forrás: Ceglédinfo

Megalakult Cegléden az egyéni választókerületi bizottság

Megalakult Cegléden az egyéni választókerületi bizottság

Cegléd Pest megye 12. számú választókerülete lett

Megalakult az egyéni választókerületi bizottság január 27-én, melynek alakuló ülését közvetlen az eskütétel után tartották. A bizottság első napirendi pontja és legfontosabb feladata az elnök megválasztása volt, aki Farkasné Dr. Piroska Emőke lett.

A képviselő testület január 23-án választotta meg az egyéni választókerületi bizottság tagjait: Farkasné Dr. Piroska Emőkét, az idén elnökhelyettesi posztban levő Szrapkó Évát (aki már előzőleg is benne volt a bizottságban) és Mártonfalvi Pált. Két póttagot is választott a grémium: Dr. Szomorú Márta és Dr. Kürti György személyében. A törvény azt írja elő, hogy a tagoknak megválasztásukat követően legkésőbb öt napon belül esküt kell tenni, amit követően alakuló ülésre került sor.



Idén az ajánlószelvényekkel szemben a jelölteknek ötszáz aláírás szükségeltetik, amit követően az egyéni választókerületi bizottságnak kell leadni, akik aztán nyilvántartásba veszik az indulót. A választási törvény értelmében további változás, hogy a kisebb parlamenti létszám miatt újra felosztották a választó kerületeket, így Cegléd lett Pest megye 12. számú választókerületének a székhelye, amihez hét új település is tartozik: Abony, Jászkarajenő, Kocsér, Kőröstetétlen, Nagykőrös, Nyársapát és Törtel; amik mellett maradt Cegléd, Csemő és Újszilvás – ezeket a településeket látják el most az országos választások során.

Szokolai

Fotó: Kisfaludi István
Ceglédi választási bizottság eskütétel - FOTÓK

Címkék: Pest Megye

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 18. 16:00, szombat | Belföld

Baleset-tűz

Meghalt egy ember egy dombóvári háztűzben

2024. Május 18. 11:00, szombat | Sport

RÖVIDHÍR!

3x3-as olimpiai selejtező - Győzött a férfi válogatott, szombaton dől el a továbbjutás

2024. Május 18. 11:00, szombat | Életmód

Kormány-egészség

Hornung Ágnes: ismét támogatásra pályázhatnak az 1-es típusú diabétesszel foglalkozó civil szervezetek

2024. Május 18. 09:24, szombat | Külföld

Voks 24 - Volt, amikor egy EP-mandátumhoz 116 ezer szavazat is elég volt

Az eddigi legmagasabb európai parlamenti (EP-) választási részvételnél, 2019-ben, csaknem 174 ezer szavazatra volt szükség ahhoz, hogy egy európai parlamenti (EP-) lista átlépje Magyarországon az 5 százalékos küszöböt