Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2014. Március 18. 05:00, kedd | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Még nem tűntek el a félkarú rablók

Még nem tűntek el a félkarú rablók

Bár a betiltott pénznyerő automaták szerepét átvevő internet alapú játékterminálok üzemeltetői akár százmillió forinttal is büntethetők, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal tavaly átlagosan kétmilliós bírságokat szabott ki - írja a Napi Gazdaság.

Tavaly mintegy kétszáz esetben találkozott engedély nélküli pénznyerő automataként üzemeltetett tiltott internet alapú játékterminállal a Nemzeti Adó- és Vámhivatal a szerencsejáték felügyeleti ellenőrzések során. A kiszabott bírságok összege meghaladta a 395 millió forintot − közölte a Napi Gazdasággal az adóhivatal. A NAV kiemelten kezeli a területet, ezt jelzi az is, hogy az előző évben közel 16 ezer helyszíni ellenőrzést tartott.

A hatóság tapasztalatai szerint az egyre elterjedtebb internet terminálok jellemzően azokban a vendéglátó egységekben jelentek meg, ahol korábban a nyerőgépek is üzemeltek. A vizsgálatok eredményeiből megállapítható, hogy ezek pénznyerő automataként működnek, a tiltott szerencsejáték rendszeres szervezésére, illetve a szervezéshez 'helyiség rendszeres rendelkezésre bocsátására' vonatkozó törvény alapján a büntetés három évig terjedő szabadságvesztés is lehet.

A szerencsejáték-törvény 500 ezer forinttól 100 millió forintig terjedő bírság kiszabására hatalmazza fel az adóhatóságot, de a tavalyi pénzbüntetések átlaga nem haladta meg a minimális érték négyszeresét, a kétmilliós szintet. A bírság mértékét tekintve a szervezőhöz hasonló elbírálás alá kerül a közvetítő, a vendéglátóipari egység üzemeltetőjét legalább 30 napos, ismételt jogsértés esetén legalább 90 napos ideiglenes bezárással köteles sújtani a települési önkormányzat jegyzője.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 07. 07:29, kedd | Belföld

Átadták a Sopront északnyugat felől elkerülő utat

Átadták a Sopront északnyugat felől elkerülő, 3,6 kilométer hosszú, 8647-es számú utat hétfő délután.

2024. Május 07. 07:29, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: az Európai Unió bővítésének felgyorsítása lesz a magyar uniós elnökség egyik legfontosabb célja

Az Európai Unió (EU) bővítésének felgyorsítását nevezte a magyar uniós elnökség egyik legfontosabb céljának a külgazdasági és külügyminiszter a Facebook-oldalán hétfő este.

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;