Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2012. Június 21. 14:20, csütörtök | Belföld
Forrás: MTI

Médiatanács: új rádiók indulnak vidéken

Médiatanács: új rádiók indulnak vidéken

Kalocsán, Szentesen, Kiskunfélegyházán, Kiskunmajsán, Derecskén, Fonyódon és Siófokon indulhatnak új kereskedelmi rádiók a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsának döntése értelmében.

A hatóság szóvivői irodája csütörtökön arról tájékoztatta az MTI-t: a Kiskunfélegyháza 91,1 MHz helyi rádiós médiaszolgáltatási lehetőség hasznosítására megindított pályázati eljárás nyertese a Félegyházi Hírlap Kft., amely elnyerte a Kiskunmajsa 88,2 MHz frekvenciát is. A településeken Sirius Rádió néven indul az adás. A Kalocsa 100,0 MHz esetében a testület a Kalocsai Rádiót nyilvánította nyertessé, a Fonyód 101,3 MHz és a Siófok 92,6 MHz helyi frekvenciákon pedig a jövőben az Echo Penisola Kft. Balaton FM, illetve Part FM elnevezésű műsorát hallhatják a rádióhallgatók.
Lezárult a pályázati eljárás Derecske 94,7 MHz helyi rádiós frekvencián, a Szentes 106,1 MHz helyi rádiós frekvencián is - közölte a hatóság a 2011-ben indított pályázatok eredményeit ismertetve.
Közlésük szerint a felhívásoknál fontos célkitűzés volt, hogy a rádiók műsoraiban a tájékoztató, a szórakoztató és zenés jelleg mellett a helyi közélet, a kistérségi kultúra is hangsúlyos szerepet kapjon.
A most induló rádiók frekvenciadíjukat már az új díjstruktúra alapján fizetik, amely a tavalyi változtatások óta a korábbinál kisebb terheket ró az adókra.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:06, péntek | Belföld

Nagy Márton: önfenntartó társasággá kell válnia a Magyar Postának

A kormány azt várja a Magyar Posta Zrt.-től, hogy legyen önfenntartó, folytassa a zöld és digitális átállást, szolgáltatásait pedig továbbra is biztosítsa mindenki számára lakóhelytől függetlenül

2024. Április 19. 14:58, péntek | Belföld

KSH: Drágább az üzemanyag Magyarországon a környező országok átlagánál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 640, míg a régiós országokban 620 forint volt.

2024. Április 19. 07:22, péntek | Belföld

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.