Városlista
2021. szeptember 28, kedd - Vencel

Hírek

2012. Június 21. 14:20, csütörtök | Belföld
Forrás: MTI

Médiatanács: új rádiók indulnak vidéken

Médiatanács: új rádiók indulnak vidéken

Kalocsán, Szentesen, Kiskunfélegyházán, Kiskunmajsán, Derecskén, Fonyódon és Siófokon indulhatnak új kereskedelmi rádiók a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsának döntése értelmében.

A hatóság szóvivői irodája csütörtökön arról tájékoztatta az MTI-t: a Kiskunfélegyháza 91,1 MHz helyi rádiós médiaszolgáltatási lehetőség hasznosítására megindított pályázati eljárás nyertese a Félegyházi Hírlap Kft., amely elnyerte a Kiskunmajsa 88,2 MHz frekvenciát is. A településeken Sirius Rádió néven indul az adás. A Kalocsa 100,0 MHz esetében a testület a Kalocsai Rádiót nyilvánította nyertessé, a Fonyód 101,3 MHz és a Siófok 92,6 MHz helyi frekvenciákon pedig a jövőben az Echo Penisola Kft. Balaton FM, illetve Part FM elnevezésű műsorát hallhatják a rádióhallgatók.
Lezárult a pályázati eljárás Derecske 94,7 MHz helyi rádiós frekvencián, a Szentes 106,1 MHz helyi rádiós frekvencián is - közölte a hatóság a 2011-ben indított pályázatok eredményeit ismertetve.
Közlésük szerint a felhívásoknál fontos célkitűzés volt, hogy a rádiók műsoraiban a tájékoztató, a szórakoztató és zenés jelleg mellett a helyi közélet, a kistérségi kultúra is hangsúlyos szerepet kapjon.
A most induló rádiók frekvenciadíjukat már az új díjstruktúra alapján fizetik, amely a tavalyi változtatások óta a korábbinál kisebb terheket ró az adókra.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Szeptember 28. 06:00, kedd | Belföld

Ismét meghosszabbították a koronavírus-törvény hatályát

Hozzájárult az Országgyűlés hétfőn a koronavírus-világjárvány elleni védekezésről szóló törvény hatályának meghosszabbításához, így az 2022. január 1-jéig érvényben marad.

2021. Szeptember 28. 05:00, kedd | Belföld

Aláírták az újabb hosszú távú gázvásárlási szerződés a Gazprommal

Aláírták az orosz Gazprommal az újabb hosszú távú gázvásárlási szerződés, amely ebben a bizonytalanságokkal teli világban tizenöt évre garantálni tudja Magyarország energiaellátásának biztonságát

2021. Szeptember 27. 18:51, hétfő | Belföld

Emberölésre készülő radikális csoport vezetőit vették őrizetbe

Élet elleni bűncselekmény miatt őrizetbe vették a magukat Magyarok Felelős Nemzeti Kormányának nevező csoportosulás vezetőit, akik a gyanú szerint egy találkozó során emberölések elkövetésére hívták fel a csoport tagjait

2021. Szeptember 27. 18:01, hétfő | Belföld

Örült mennyiségű hulladék eltakarításához járult hozzá a hulladékvadász

A hulladékvadász-applikációnak köszönhetően hétezer bejelentés érkezett a Jövő Öko-Nemzedéke Alapítványhoz, és tízezer köbméter illegális hulladék eltakarításához nyújtottak segítséget