Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2012. Június 21. 14:19, csütörtök | Belföld
Forrás: MTI

Médiatanács: jogszerű volt a Neo FM szerződésének felmondása

Médiatanács: jogszerű volt a Neo FM szerződésének felmondása

A Médiatanács szóvivője levélben tájékoztatta a Neo FM vezérigazgatóját arról, hogy a hatóság tegnapi döntése mind a cég által felajánlott váltó, mind a társaságot érintő csődvédelem tekintetében jogszerű volt - közölte csütörtökön az MTI-vel a hatóság szóvivője. Kiricsi Karola szerint a levélben cáfolják a csatornát működtető vállalkozás vezetőinek állítását, miszerint a médiatanács nem mondhatta volna fel a társaság médiaszolgáltatási szerződését.

A szóvivő a Neo FM tegnapi közleményével kapcsolatban elmondta, a Médiatanács nem kíván belemenni a kommunikációs adok-kapokba, ezért tájékoztatta egy levélben a Neo FM vezérigazgatóját a hatósági döntést érintő tényekről.
Kiricsi Karola közölte: a szerződésben rögzített jogok és kötelezettségek, a jogszabályokban foglalt rendelkezések tiszta és világos helyzetet teremtenek mindkét fél számára. Ebben az egyébként sajnálatos, de egyértelmű helyzetben mindenkinek az az érdeke, hogy a nyilvánosság a tényeknek megfelelő és egyértelmű tájékoztatást kapja az ügyben.
A levél tartalmáról a szóvivő elmondta, hogy abban tájékoztatta a rádiót működtető üzleti vállalkozás vezérigazgatóját azokról a tényekről, amelyek minden tekintetben cáfolják a médiatanács eljárásával és döntésével kapcsolatos kétségeket, azaz "a határozat mind a váltó, mind pedig a céget érintő csődvédelem tekintetében is jogszerű volt".
Földes Ádám, az FM 1 Zrt. vezérigazgatója hétfőn jelentette be, hogy tartozásuk fejében egy 500 millió forintos váltót nyújtottak be a médiatanácsnak, egyben azt is tudatta: társasága csődvédelmet kért. A hatóság ezt követően azt közölte, jogszerűen nem tudja elfogadni a felajánlott értékpapírt, majd szerdán felmondta a rádió médiaszolgáltatási szerződését. A társaság erre úgy nyilatkozott: a médiatanácsnak nem volt joga arra, hogy felmondja a csődvédelem alatt álló társaság szerződését.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 07:52, szerda | Belföld

A Fidesz-KDNP benyújtotta az újabb gyermekvédelmi törvénycsomagot

A Fidesz-KDNP benyújtotta az újabb gyermekvédelmi törvénycsomagot - jelentette be a Fidesz frakcióvezetője kedden a Facebook-oldalán.

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről