Városlista
2020. augusztus 11, kedd - Zsuzsanna

Hírek

2019. Június 06. 18:48, csütörtök | PR

Matrac a babának - fontosabb, mint gondolnánk

Matrac a babának - fontosabb, mint gondolnánk

Az első ágy és benne az első matrac nagyon lényeges a gyerekeknek. Ha csak arra gondolunk, hogy az újszülöttek 16-17 órát alszanak - bár van, aki már születése után is csak 10 órát -, akkor ez teljesen érthetővé válik.

A kicsi egyik legfontosabb tevékenysége

Amikor a baba megszületik, a család számára az alvás a fontossági lista élére ugrik. Mivel az újszülötteknek pici a gyomra, ezért többször esznek egy nap, és az alvást is meg kell szakítaniuk ‘étkezési’ szünetekkel. Az anyukák így nagyon örülnek, ha a kicsi a maradék alvóidejét minél nyugodtabban tölti, és minél inkább garantált, hogy egészségesen és békésen szundikál - lehetőleg hagyva egy kis pihenőidőt a szülőknek is.
Az alvás a csecsemők fejlődésében döntő szerepet játszik. Nemcsak az első évben, később is nagyon nagy figyelmet kell arra fordítani, hogy a kicsi elég időt kapjon a pihenésre, és azt alvás szempontjából ideális helyen tölthesse.
Bár sokan esküsznek rá, hogy egy pici baba bárhol és bárhogy tud szundikálni, a gyerekekre a zavaró tényezők éppúgy hatnak, mint ránk. Zajos utca oldali helységben, vagy tévé mellett senkinek sem lesz jó az álma.

Legyen tere az alváshoz

A babák természetesen nemcsak az ágyban, hanem sok más helyen is szoktak aludni: babakocsiban, anyukájukra, apukájukra kötve kendőben, hordozóban. De azért kevesen altatják naponta egy-két óránál többet babakocsiban vagy éppen autósülésben a piciket, és ez nem is lenne feltétlenül egészséges.
Az ágy központi szerepet játszik a csecsemők életében, azért is, mert ez az a hely, amihez az éjszakai pihenést kötik. Azt szokták a hozzáértők javasolni, válasszuk külön a kicsit nagyobb, már aktívabb bébik esetében a járókát - vagy más elkerített játszóhelyet - és az ágyat. Azaz ne egy helyet alakítsunk ki minden tevékenységre a gyerek számára.


Rugalmasság, szellőzés, higiénia

A babamatrac nagyon lényeges tényező, hogy jól teljen az a nem kevés idő, amit az ágyban tölt a bébi, és hogy testileg is jól fejlődjön.
Több szempontnak is meg kell felelnie a matracnak: amellett, hogy könnyen tisztítható kell, hogy legyen, kellő alátámasztást kell biztosítson, és természetesen alapvető az egészséges alapanyag is.
A matrac feladata, hogy egyenletesen eloszlassa támassza alá a testet. A túl merev, kemény fekvőhely nem egészséges. A lágyabb, de formastabil változat már test barátabb, akár gyerekről, akár felnőttről van szó.
Előnyös, ha a matrac légáteresztő, és nem hajlamos a melegedésre. Ha babákról van szó, akik nem tudnak éjjel kiszaladni vécére - bár a pelenka miatt valójában ritkán adódnak balesetek - előtérbe kerülhet, hogy esetleg át kell néha mosni a matracot. De az is remek, ha nem mosható, de mindkét oldalon használni tudjuk azt.
A babamatrac hideghabból vagy éppen kókuszrostból is készülhet. Nagyon divatosak most a kókuszmatracok, főleg idehaza. Ám a mesterséges anyagokhoz hasonlóan ezeknek is van hátránya éppúgy, mint előnye, így alaposan olvassunk utána a valós jellemzőknek, mielőtt megvásároljuk az ágybetétet.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Augusztus 10. 10:22, hétfő | PR

Minden, amit tudnod kell az utángyártott lézernyomtató patronokról

A lézernyomtató patronokkal kapcsolatban elég nagy a kavarodás. Jó tisztában lenni az alapfogalmakkal, hogy informált döntést tudjunk hozni, mikor kifogy a patron és cserélni kell. Összeszedtük a lényeget.

2020. Július 24. 07:53, péntek | PR

Egyházi építések specialistája lett a Jánosik Kft.

Ismét egyházi ingatlan felújítását nyerte el a Jánosik és Társai Kft. Ezúttal Miskolcon, a Baptista Szeretetszolgálat új szociális ellátóközpontja kivitelezésére kaptak megbízást.

2020. Július 06. 16:57, hétfő | PR

Prémium szórakozás a négy fal között

A technológia újabb és újabb vívmányainak köszönhetően már otthonunkban is prémium szórakoztatásban lehet részünk. A nagyméretű, felsőkategóriás televíziók garantált kikapcsolódást nyújtanak a négy fal között is. A magasabb á

2020. Június 18. 14:31, csütörtök | PR

Nem engednek a minőségből

Évről évre, a legszigorúbb átvilágítást végzik el a Jánosik és Társai Kft.-nél. Idén, a járványhelyzet miatt különleges szabályokat betartva tartottak auditot a külső auditorok.