Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2012. Május 29. 14:05, kedd | Belföld
Forrás: OrientPress

Mától 5 évre lakat kerül a ferihegyi 1-es terminálra

Mától 5 évre lakat kerül a ferihegyi 1-es terminálra

A Malév csődje húsbavágóan érinti a Budapest Airportot. Több mint 4 milliárd forintnyi összeg ragadt benn, amelyre esély sincs, hogy valaha megtérül. A takarékosság részeként mától bezárják az 1-es terminált.

Nem fog megépülni a Cargo város sem, és magyar nemzeti légitársaság biztos nem lesz, legalábbis egyelőre – ezt mondta a minap Hardy Mihály a Budapest Airport kommunikációs igazgatója a Gazdasági Rádiónak.

Ma csak egy, azt mondják, ideiglenes búcsúra készülünk, amikor lakat kerül a Ferihegy 1-es terminálra, úgy 5 évre. Még a második világháború előtt döntöttek a felépítéséről és rövidesen el-el indult a hol katonai, hol polgári repülőzés. ’56-ban onnan startolt el a Malév első nyugati menetrend szerinti járata Bécsbe – hangzott el a Gazdasági Rádióban.

Ma este, állítólag egy Stuttgardba készülő fapados járat lesz az, amelyik fél 10-kor felemelkedik Ferihegy 1-ről, majd a többiek nevében is búcsút int az 1-es Terminálnak. Aztán holnaptól már mindenki a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér 2-eséről indul.

A Budapest Airport pedig egyelőre szenved, jobban mondva megszenvedi, hogy a forgalmának majdnem a fele odalett, amikor a Malév 66 éves működés után leállt. Ezért is kell most költözni. Kénytelen-kelletlen leállnak a fejlesztések is, így például nem épül meg a teherközlekedésnek megálmodott Cargo város sem. Arra még terv sincs, hogy a 100 millió eurós elhalasztott fejlesztéseknek mikor érkezhet el újra az ideje.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.