Városlista
2020. február 25, kedd - Géza

Hírek

2011. Február 16. 18:09, szerda | Helyi
Forrás: Club TV

Mária Evangéliuma a ceglédi evangélikus templomban

Mária Evangéliuma a ceglédi evangélikus templomban

János apostol sok esztendővel Jézus halála után azon töpreng: amikor a keresztre feszített haldokló mestere letekintve saját anyjára, miért mondta, mint egy végső üzenetként, „János, íme, a te anyád!” – olvashatjuk a Győri Szính

A színpadi mű a rockopera oratórikus változata Ceglédre érkezett. Az evangélikus templomi előadása teljes bevételét a Toldy Ferenc Kórház és Rendelőintézet I. számú belgyógyászati osztályának ajánlották fel a művészek. Az adományt Revuczky Katalin, az est szervezője és Sasvári Sándor adta át dr. Pusztai Dezső főigazgatónak. Az előadás végén először Tolcsvay Lászlót kérdeztük.

A január 28-i győri bemutató a sokadik bemutatója a Mária evangéliumának. Az első – 1998-ban volt a Madách Színházban, ahol Sáfár Mónika énekelte a címszerepet. Győrben a színpadra készült változatát a rockoperát láthatták a nézők. Sokak kérésére elhatároztuk, hogy el fogjuk énekelni így – mint a mai napon – oratórikus formában is. Ennek a bemutatója tavaly nyáron, Szentendrén volt a Péter Pál Templomban.

Nagyon nagy öröm volt számomra, amikor 1998-ban a Madách Színház vezetése és Tolcsvay László engem választott ki a bemutató címszerepére. – vette át a szót Sáfár Mónika, Mária megformálója. Ez bizony nagy megtiszteltetés volt, de nagy kihívás is. Fel kellett nőni a feladathoz érzelmileg, színészileg és énektechnikailag is. Azt mindkettőnk nevében elmondhatom, templomban énekelni mindig felemelő érzés. Megható, hogy előadás közben az értő nézők és hallgatók bizony gyakran előveszik a zsebkendőt és nem azért, mert náthásak. Mindig megrendülve éneklem ezeket a dallamokat, amelyek közelebb visznek a mennyek országához.

1986-ban talált meg először Jézus szerepe a Jézus krisztus szupersztár című rockoperában. Tolcsvay László elmondása szerint, amikor válogatás zajlott a Mária evangéliumának Jézus szerepébe, beleunva a hiábavaló keresésbe, azt mondta „Na, ebből elég, hívjátok fel Sasit.” Az előbb említett szerepeknek kiemelt helye van az életemben, pályafutásomban, annak ellenére, hogy számtalan sikeres előadás részese lehettem az elmúlt évtizedekben. A ma előadott művet nagyszínpadon, nagy díszletben, rockopera formájában is átélhetem a Győri Színházban. Ezen kívül játszom a Madách Színházban, az Operaház fantomjában, Veszprémben az Anna Karenínában, Győrben, az Egri csillagokban, és rengeteget turnézom bel- és külföldön egyaránt.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Február 24. 16:59, hétfő | Helyi

Tizedik alkalommal tartottak Menyegző Fesztivált Cegléden

14 kiállító várta a nagy nap előtt álló párokat.

2020. Február 24. 16:56, hétfő | Helyi

Fasori munkálatok indultak

Megkezdődtek a köztéri fasori munkálatok, és a hozzá kapcsolódó szállítási feladatok is.

2020. Február 24. 16:49, hétfő | Helyi

Nagy László Lázár grafikusművészre emlékeztek

Nagy László Lázár emlékére nyílt kiállítás a Művelődési Központban.

2020. Február 24. 09:53, hétfő | Helyi

Télűzés tánccal

Télűző kiszebáb égetésre és persze táncra hívta az érdeklődőket február 19-én a Cegléd Táncegyüttes.