Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2011. Szeptember 06. 07:17, kedd | Belföld
Forrás: OrientPress

Marad a kedvezményes gázár a nagycsaládosoknak

Marad a kedvezményes gázár a nagycsaládosoknak

A nagycsaládosok – akik három vagy több gyermek után részesülnek családi pótlékban – továbbra is kedvezményes áron kaphatják a földgázt a jövő. évben.

A támogatáshoz szükséges kérelmet a szeptember végéig kell benyújtani. A nagycsaládosok a kedvezményben alanyi jogon részesülnek és mellette igényelhetik - az augusztus 31-én megszűnt gáz- és távhőtámogatás helyébe lépő – lakásfenntartási támogatást.

A kedvezményes gázár iránti igényeket - az igénylőlap kitöltésével és a csatolt utolsó havi gázszámla másolatával - a bejelentett lakóhely, illetve tartózkodási hely szerint illetékes Magyar Államkincstár Megyei Igazgatóságához kell eljuttatni. Az igénylőlapot a Kincstár postai úton megküldte az érintett családoknak. Ha valamelyik háztartáshoz nem jutott el, akkor az igénylőlap a Magyar Államkincstár honlapjáról tölthető le, továbbá beszerezhető a megyei igazgatóságoktól és a gázszolgáltatóktól is.


Mint ismert, augusztus 31-ével megszűnt a szociális alapú gáz- és távhőár-támogatás, és beépült a lakásfenntartási támogatásba, amit a fűtéstámogatáson túl többek között lakbérre, albérleti díjra, közös költségre, csatornahasználati díjra, a szemétszállítás költségeire, villanyáram, víz és gázfogyasztás költségeire lehet kérni.

Újdonság az eddigi gyakorlathoz képest, hogy a gázzal és távhővel fűtők mellett azok is igénybe vehetik az új lakásfenntartási támogatást, akik fával, olajjal, szénnel vagy más módon fűtenek. A kérelmeket a helyi önkormányzathoz kell benyújtani, amely jövedelem- és vagyonvizsgálatot végez, és pénzben és/vagy természetben is megállapíthatja a támogatást – tájékoztatott a Nemzeti Erőforrás Minisztériumának család-és ifjúsági ügyekért felelős államtitkársága.

OrientPress Hírügynökség
Kép: OrientPress Hírügynökség / archívum

Címkék: gázár

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.

2024. Április 18. 14:27, csütörtök | Belföld

Kis és közepes vállalkozók kaphatnak teret az eMagon

Együttműködést kötött a VOSZ és az eMAG a magyar kkv-k online értékesítési csatornáinak fejlesztésére