Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2021. Október 03. 10:00, vasárnap | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Már csak három hónap van a fiatalok nagy adócsökkentéséig

Már csak három hónap van a fiatalok nagy adócsökkentéséig

Már csak három hónap van a nagy adócsökkentésig: januártól havi több tízezer forinttal nő a 25 év alatti fiatalok keresete - mondta Szentkirályi Alexandra közösségi oldalára szombaton feltöltött videójában.

A kormányszóvivő megjegyezte: a 25 év alatti fiataloknak jövőre már egyáltalán nem kell személyi jövedelemadót fizetniük. "Ilyen Magyarország történetében még soha nem volt" - jelentette ki.

Szentkirályi Alexandra úgy fogalmazott, "már lehet tervezgetni, hogy ki mire költi" a pluszpénzt, ami "egy átlagfizetés esetén a havi plusz 40 ezer forintot is eléri", vagyis "ennyivel több marad majd a fizetésből". Hozzátette: az adómentesség a diákmunkára és a gyakornoki állásokra is vonatkozik.

"A fiatalok adómentessége, az egyre több munkalehetőség, a növekvő bérek, a széleskörű otthonteremtési- és családtámogatások olyan bőkezű támogatási rendszert és jövőképet nyújtanak a magyar fiataloknak, amely sok, előttük járó generációnak nem adatott meg" - jegyezte meg a kormányszóvivő.

Szentkirályi Alexandra hangsúlyozta: a kormány számít a fiatalokra és a fiatalok is számíthatnak a magyar kormányra.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 07:52, szerda | Belföld

A Fidesz-KDNP benyújtotta az újabb gyermekvédelmi törvénycsomagot

A Fidesz-KDNP benyújtotta az újabb gyermekvédelmi törvénycsomagot - jelentette be a Fidesz frakcióvezetője kedden a Facebook-oldalán.

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről