Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2012. Április 27. 07:09, péntek | Belföld
Forrás: OrientPress

Májustól tumultus a bankfiókokban?

Májustól tumultus a bankfiókokban?

A forint látványosat erősödött, és a 287-es euró már egész barátinak mondható. Más a helyzet viszont a svájci frank árfolyamában.

Bár a 239-240-es sáv jobb, mint az 1 héttel ezelőtti 249, de a devizahitelesek többsége ennél jóval erősebb forintárfolyam mellett vette fel jelzálogkölcsönét.

Erős a dilemma, hogy aki fizetőképes még ilyen szinteken is, az belemenjen-e az árfolyamrögzítésbe évekre, vagy pedig küzdjön. Pleschinger Gyula gazdasági államtitkár a Magyar Nemzetnek úgy nyilatkozott, hogy hosszú távon jól járnak azok az adósok, akik néhány évre rögzítik devizahitelük árfolyamát. A kormány várakozásai szerint a 420-450 ezer, erre jogosult adós, jelentős része várhatóan élni fog a lehetőséggel.

A közszféra dolgozói egyes sajtóinformációk szerint egyelőre nem tülekednek a bankfiókokban, bár ők már április eleje óta kérhetik a rögzített árfolyamú fizetési kondíciót. Májustól viszont szinte biztosan tumultus lesz a fiókokban. A pénzintézetek ugyanis a tervezett júniusi határidőnél előbb fogadják a devizaalapú lakáshitellel rendelkező ügyfeleket, függetlenül attól, hogy az adós a közszférában dolgozik-e, vagy sem.

OrientPress Hírügynökség, Magyar Nemzet

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.