Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2019. Május 03. 12:48, péntek | Kék hírek
Forrás: police.hu

Majd 30 millió forintnyi gázt lopott négy ingázó betörő

Majd 30 millió forintnyi gázt lopott négy ingázó betörő

Négy hajdúnánási betörőt és egy orgazdát is elfogtak a ferencvárosi nyomozók a minap. A gyanúsítottak egy budapesti telephelyről 28 millió forint értékben loptak el klímagázpalackokat.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság IX. kerületi Rendőrkapitányság lopás és orgazdaság bűntett miatt folytat nyomozást a 41 éves hajdúnánási I. Zoltán és társai ellen – számolt be az esetről oldalán a rendőrség.

A megalapozott gyanú szerint I. Zoltán három társával március 4. és április 17. között három alkalommal tört be egy IX. kerületi telephelyre, ahonnan a betörések alkalmával több mint száz klímagázpalackot loptak el 28 millió forint értékben. A hajdúnánási betörőcsapat a palackokat egy bérelt teherautóra pakolta, majd azokat egy klímaszereléssel foglalkozó miskolci férfinek értékesítette tovább.

A nyomozók azonosították a lopással gyanúsítható I. Zoltánt és társait, valamint az orgazdaként közreműködő 42 éves miskolci K. Gergelyt. A betörőket a rendőrök április 29-én összehangolt akció során elfogták, majd a lakhelyeiken tartott kutatáskor klímatöltő készülékeket, mobiltelefonokat, egy GPS-t és egy tabletet foglaltak le.
A rendőrök elfogatóparancsot adtak ki az ismeretlen helyen tartózkodó K. Gergely ellen, akit egy nappal később, április 30-án elfogtak. Az orgazdánál tartott kutatás során a nyomozók megtaláltak azokat a gázpalackokat, amelyek a ferencvárosi telephelybetörésekből származnak. A Budapesti Rendőr-főkapitányság kollégái április 30-án visszaadták a lefoglalt klímagázpalackokat a cég miskolci telephelyén, így a kár megtérült.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság IX. kerületi Rendőrkapitányságon a nyomozók I. Zoltánt és hajdúnánási társait, a 33 éves R. Tibort, a 36 éves F. Tibort és a 26 éves Z. Róbertet lopás bűntett miatt, K. Gergelyt orgazdaság bűntett miatt hallgatták ki gyanúsítottként.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 12:09, kedd | Kék hírek

Fókuszban a gyorshajtók

A gyorshajtás még mindig vezető baleseti ok. A ROADPOL akció ennek visszaszorítását célozza meg.

2024. Április 16. 07:51, kedd | Kék hírek

Drogterjesztői hálózatot számolt fel a rendőrség

Drogterjesztői hálózatot számolt fel egy időben, több összehangolt rajtaütéssel a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI), a Terrorelhárítási Központ (TEK) műveleti egysége és a Pest vármegyei rendőrség

2024. Április 15. 14:14, hétfő | Kék hírek

Pillangókéssel szúrta meg, belehalt - Videó

Vádat emeltek az Erzsébet téri halálos késelés ügyében.

2024. Április 12. 14:19, péntek | Kék hírek

Több mint ezer liter alkoholos italt találtak a pénzügyőrök Nagylaknál

Több mint ezer liter alkoholos italt, valamint cigarettát találtak a pénzügyőrök Nagylaknál egy román furgonban - tájékoztatta Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénteken az MTI-t.