Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2015. Szeptember 05. 06:00, szombat | Belföld
Forrás: MTI

Magyarország továbbra is biztonságos turisztikai célpont

Magyarország továbbra is biztonságos turisztikai célpont

Magyarország továbbra is biztonságos, az ideérkező turisták biztonságát a hatóságok teljes mértékben garantálni tudják.

- hangsúlyozta Ruszinkó Ádám, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) turizmusért felelős helyettes államtitkára pénteken a budapesti Szent István-bazilika előtt tartott sajtótájékoztatón.
Hozzátette: a turisztikai látványosságok távol esnek a menekültválság helyszíneitől, a hazai turisztikai forgalom békében, jó hangulatban zajlik, a turisztikai célpontoknál semmilyen feszült helyzet nem alakult ki.

Ruszinkó Ádám emlékeztetett arra, hogy Magyarországra igen rövid idő alatt nagyszámú menekült érkezett, de ez sem a közbiztonságban, sem az egészségügyben, sem a vagyonbiztonságában nem rejt önmagában veszélyt.
A helyettes államtitkár elmondta, hogy a bekért adatok alapján a budapesti repülőtéren semmilyen jelét nem észlelték a leginkább a vasúti pályaudvarok környékén előidézett migráns helyzetnek.

A közúti közlekedés fennakadásoktól mentes, a migránsok száma a Déli pályaudvaron elenyésző, a Nyugati pályaudvaron kisszámban vannak jelen, a Keleti pályaudvaron viszont sokan vannak, onnan csütörtök óta nem indul közvetlen vonat Nyugat-Európába - mondta a helyettes államtitkár, jelezve, a Magyarországról Nyugat-Európába utazóknak azzal a kellemetlenséggel kell számolniuk, hogy Hegyeshalomnál vagy a szlovák határnál át kell szállniuk egy másik vonatra.

Erdei Bálint, a Magyar Utazási Irodák Szövetsége elnöke kiemelte, mindent megtesznek azért, hogy hitelesen tájékoztassák az utazási irodák partnereit.

A szakmai szövetség elnöke is hangsúlyozta, hogy Budapest és Magyarország biztonságos, a főváros esetében egyetlen kritikus pont a Keleti pályaudvar. A vonatközlekedésben vannak fennakadások, az utazási irodák partnereiken keresztül vonatpótló buszokkal igyekeznek segíteni a vendégeknek - tette hozzá az elnök.

Erdei Bálint fontosnak nevezte, hogy a nyugati sajtóban megjelenő sokkoló képek mellett békés, reális képet adó felvételek is megjelenjenek Budapestről, hiszen a turisták nincsenek veszélyben.

Nincs tudomásuk arról, hogy külföldi turistát atrocitás ért volna, bár érkeznek hozzájuk aggódó kérdések a külföldi partnerirodáktól a budapesti helyzettel kapcsolatban, megnyugtató választ tudnak adni, és várják szeretettel a vendégeket - mondta Erdei Bálint.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 07. 07:29, kedd | Belföld

Átadták a Sopront északnyugat felől elkerülő utat

Átadták a Sopront északnyugat felől elkerülő, 3,6 kilométer hosszú, 8647-es számú utat hétfő délután.

2024. Május 07. 07:29, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: az Európai Unió bővítésének felgyorsítása lesz a magyar uniós elnökség egyik legfontosabb célja

Az Európai Unió (EU) bővítésének felgyorsítását nevezte a magyar uniós elnökség egyik legfontosabb céljának a külgazdasági és külügyminiszter a Facebook-oldalán hétfő este.

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;