Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2020. Szeptember 12. 07:18, szombat | Bulvár
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Magyarország 365 - A tavalyinál is több jelentkező eddig a fotópályázaton

Magyarország 365 - A tavalyinál is több jelentkező eddig a fotópályázaton

A tavalyinál is többen küldtek eddig képet a Magyarország kormánya által szeptember 1-jén másodszor meghirdetett Magyarország 365 fotópályázatra.

Tavaly mintegy 5 ezer jelentkező 17 ezer pályázatot küldött be több mint 21 ezer képpel. A kiírás a nagy sikerre való tekintettel nem változott; a kezdeményezés célja továbbra is az, hogy magas színvonalú fotók segítségével mutassa be Magyarország természeti és tárgyi értékeit, ünnepeit és mindennapjait, mindazt, amire a pályázók büszkék a hazájukban - mondta el a Magyarország 365 fotópályázat pénteki budapesti sajtótájékoztatóján Kaiser Ottó fotográfus, a zsűri elnöke.

Mint hozzátette, a Miniszterelnöki Kabinetiroda által, a Magyar Turisztikai Ügynökséggel, a Nagycsaládosok Országos Egyesületével és a Magyar Természetjáró Szövetséggel együttműködésben kiírt pályázatra ezúttal is három kategóriában - Természet és táj (egyedi és sorozat), Épített és tárgyi örökség (egyedi és sorozat), valamint Életképek (egyedi és sorozat) - várják a pályaműveket.

A kategóriagyőztesek díja idén is nettó 1 millió forint; a második helyezetteket 500 ezer forintos, a harmadikokat 300 ezer forintos díjjal jutalmazzák. A zsűri szakmai díjain felül minden kategóriában kiosztanak közönségdíjat is, ennek értéke 1 millió forint.

Kaiser Ottó beszélt a pályázat másodlagos céljáról is: egyfajta szakmai közösséget építeni, amelyben profi és amatőr fotográfusok egyaránt megtalálják a helyüket.

Mint hozzátette, a díjnyertes fotók publikálása mellett egy bővebb válogatást is szerettek volna megmutatni a 2019-es anyagból, mert a díjazott képeken felül rengeteg további magas színvonalú felvétel érkezett. A legjobb 365 képből a https://fotopalyazat.magyarorszag.hu honlapon online kiállítás nyílt, most pedig album is megjelent - jelentette be.

Kaiser Ottó elmondása szerint az előző évhez képest egyedül a zsűri összetétele alakult át: Keleti Éva fotográfus és Tassy Márk, a Magyar Természetjáró Szövetség igazgatója mellé a grémiumba Földházi Árpád fotóriporter és Daróczi Csaba fotográfus, a 2019-es pályázat kategóriagyőztese került be, míg az elnök személye nem változott.

Kaiser Ottó az MTI kérdésére elmondta, az eddig beérkezett képek alapján az idei mezőny még színesebbnek és erősebbnek tűnik; a zsűrielnök már most több képet esélyesnek tart a díjra. Nagyobb az érdeklődés is: az első héten több mint 43 ezer érdeklődő kereste fel a pályázat weblapját, és már 1300 kép érkezett be.

A Magyarország 365 fotópályázat beadási határideje október 18.; az eredményhirdetés decemberben várható.

Címkék: fénykép, fotó

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Bulvár

Elszabadult katonalovak okoztak sérüléseket és károkat Londonban

Elszabadult katonalovak okoztak személyi sérüléseket és jelentős anyagi károkat szerdán London belvárosában. Három sérült katonát és egy civilt kórházba kellett szállítani.

2024. Április 23. 06:43, kedd | Bulvár

A szicíliai maffiavezér álnéven udvarolt nőknek a közösségi oldalakon

Agglegény orvosként regisztrálta magát, és nőkkel keresett kapcsolatot a legnagyobb közösségi oldalakon Mattia Messina Denaro, a Cosa Nostra szicíliai maffiaszervezet volt vezetője - hozták nyilvánosságra a hatóságok hétfőn.

2024. Április 21. 11:26, vasárnap | Bulvár

Médiakutató: korszakalkotó a Delta mesterséges intelligenciával alkotott műsorvezetőjének megjelenése

Korszakalkotónak nevezte a köztelevízió Delta című műsora mesterséges intelligenciával alkotott szereplőjének felbukkanását Szűts Zoltán médiakutató az M1 aktuális csatorna Ma reggel című műsorában vasárnap.

2024. Április 20. 09:47, szombat | Bulvár

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából Csepelen

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából a főváros XXI. kerületében, Csepelen, a Kossuth Lajos utcában pénteken. A gyermeket a mentők kórházba vitték.