Városlista
2024. május 22, szerda - Júlia, Rita

Hírek

2017. Január 21. 11:58, szombat | Belföld
Forrás: Index

Magyar diákcsoportot szállító busz szenvedett halálos balesetet Olaszországban

Magyar diákcsoportot szállító busz szenvedett halálos balesetet Olaszországban

Ez az utóbbi 17 év legsúlyosabb, külföldön történt magyar buszbalesete.

Legkevesebb tizenhatan meghaltak egy magyar diákokat szállító busz olaszországi balesetében, amely péntek este történt egy veronai autópálya-kijáratnál, San Martino Buon Albergo közelében.

A legfrissebb jelentések szerint további legalább 39 sérült van. Közülük egy ember mesterséges kómában van, ketten nagyon súlyosan megsérültek, tízen pedig súlyosan. Tizenhárom utas viszont csak könnyebb sérülést szenvedett, őket jelenleg még kórházban kezelik.

Az olasz média által idézett mentőszolgálat szerint a busz oszlopnak ütközött, szétroncsolódott és kigyulladt. Az áldozatok halálát az okozta, hogy nem tudták időben elhagyni a lángoló buszt, és benne égtek.

Szijjártó Péter külügyminiszter sajtótájékoztatóján azt mondta, egyelőre nem tudják, mi okozta a balesetet, féknyomot nem találtak a busznál. A hivatalos utaslistán 54-en szerepeltek, rajtuk kívül elvileg még két sofőr volt a buszon.

Azonban a baleset túlélőinek elmondása szerint ennél többen voltak az utasok, tehát még nem lehet véglegesen megállapítani, hogy hányan veszteték életüket. Az olasz hatóságok 16-nál több halottról beszélnek, tehát az áldozatok száma még növekedhet.

További részletek: index.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 21. 12:17, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: nukleáris megállapodás jött létre Magyarország és Japán között

Nukleáris megállapodás jött létre Magyarország és Japán között, a két ország ennek alapján együtt fog működni egyebek mellett a kis teljesítményű és helyigényű atomreaktorok technológiai fejlesztésében is

2024. Május 21. 10:02, kedd | Belföld

Éjfélkor jár le az szja jóváhagyásának határideje

Éjfélig lehet kiegészíteni, illetve elfogadni az szja-bevallási tervezetet, de nem éri meg az utolsó percekre hagyni.

2024. Május 21. 06:00, kedd | Belföld

Hajóbaleset Verőcénél - Őrizetbe vették a szállodahajó kapitányát

Segítségnyújtás elmulasztása miatt gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vették a szállodahajó kapitányát hétfőn - közölte a rendőrség a police.hu-n.