Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2019. Október 06. 08:12, vasárnap | Belföld
Forrás: mti

Magyar bronzérem a rejtvényfejtő-világbajnokságon

Magyar bronzérem a rejtvényfejtő-világbajnokságon

Bronzérmes lett Gyimesi Péter magyar rejtvényfejtő a németországi világbajnokságon, a junior kategóriában - közölte István György, a válogatott csapatkapitánya az MTI-vel szombaton.

A 28. Rejtvényfejtő-világbajnokságon a németországi Kirchheimban 30 ország 240 versenyzője mérte össze tudását a logikai feladványok területén. A magyar csapat tagjait a Rejtvényfejtők Országos Egyesülete által szervezett válogatóversenyen választották ki - ismertette.

A legfeljebb 18 éves versenyzők között a junior kategóriában egy amerikai és egy japán fiatal mögött a Békásmegyeri Veres Péter Gimnázium 12. osztályos tanulója, Gyimesi Péter bronzérmet szerzett - közölte István György. Hozzátette: a versenyző kiváló eredménye nem előzmény nélküli, az idén nyáron ezüstérmes lett a Közép-európai Matematikai Olimpián, a rejtvénysportban is több év kitartó gyakorlással jutott fel idén a rejtvény-vb dobogóra, és már a felnőttekkel közös rangsorban is 31. helyezést ért el.

A csapatkapitány tájékoztatott arról is, hogy a magyar válogatott - amelynek tagja volt a junior bronzérmes édesapja, Gyimesi Zoltán, valamint Horváth Zoltán és Madarassy Pál - a tavalyi bronzérem után idén az ötödik helyet szerezte meg a csapatversenyben, amelyben ezúttal az amerikai csapat diadalmaskodott.

István György kiemelte, a világversenyen - a fair play szellemében - csak olyan nyelv- és kultúrasemleges feladványok szerepelnek, mint például a közismert szudoku, ahol 1 és 9 közötti számokat kell számismétlés nélkül a megadott ábrákba beírni.

A 2020-ban Sanghajban megrendezésre kerülő következő világbajnokságra a ROE jövő tavasszal hirdeti meg a nyílt válogatóversenyét, amelyen eldől, kik képviselhetik majd jövőre a hazai színeket a világbajnokságon.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 07:22, péntek | Belföld

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.