Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2013. Július 27. 08:46, szombat | Belföld
Forrás: MTI

Ma kezdődik a fővárosi vágányfelújítás újabb üteme

Ma kezdődik a fővárosi vágányfelújítás újabb üteme

Ma kezdődik a fővárosi villamosvágány-felújítás újabb üteme, nyolc járatot érintenek a munkálatok, több helyen kell vágányzárra számítani.

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) korábbi tájékoztatása szerint a nagykörúti sínek részleges felújításával párhuzamosan több budai vonal egy-egy leromlott állapotú szakasza is megújul augusztus végéig: a 18-as, a 41-es, a 47-es, az 59-59A és a 61-es villamos pályáján is végeznek felújítást.A nagykörúti villamosvágányok felújítását a Petőfi hídon átvezető szakasz felújításával és a gyenge felsővezeték-tartó oszlopok cseréjével folytatják.

A Fehérvári úton a Prielle Kornélia utca és Dombóvári út között megmaradt nagypaneles technológiával épült pályát alakítják át, így megszűnhet a nagy melegben a vágányok felpúposodása.A Krisztina körúton a Széll Kálmán tér és a Déli pályaudvar közötti szakaszon a sebességkorlátozások miatt másfél-két perccel hosszabb a menetidő, ezért a BKK és a BKV felújítja a Krisztina körúton az Alkotás utca és az Attila út közötti szakaszt. A munkákhoz kapcsolódóan a Vérmező út Attila út és Várfok utca közti szakaszán buszsávot létesítenek.Az 59-es és 59A villamos vonalán a Böszörményi úton a Kiss János altábornagy utca és Apor Vilmos tér közötti szakaszon lesznek felújítások.

A munkálatok miatt jelentős változások lesznek a közlekedésben, a kimaradó szakaszokon a BKK villamospótló autóbuszokat közlekedtet 4V, 6-47V és 61V jelzéssel.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 13:52, péntek | Belföld

Folytatja a terjeszkedést az OTP

Az OTP Bank tavaly minden korábbi eredményét felülmúlta, a megkezdett építkezést és terjeszkedést a következő években is folytatja - mondta pénteken Budapesten, a társaság éves közgyűlésén az OTP Bank elnök-vezérigazgatója.

2024. Április 26. 13:50, péntek | Belföld

KSH: márciusban 6413 gyermek született, 10 524 ember halt meg

2023 márciusához képest a születések száma 10, a halálozásoké 13, a házasságkötéseké 1,9 százalékkal csökkent - tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken az MTI-t.

2024. Április 26. 13:48, péntek | Belföld

Megkezdődött Paks 2 reaktortartályának gyártása Szentpéterváron

Ez igazi mérföldkő a paksi bővítés szempontjából - jelentette be a tárca közlése szerint Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken Budapesten.

2024. Április 26. 06:47, péntek | Belföld

432 forint osztalékot fizet a Richter részvényenként

Megszavazta a Richter Gedeon Nyrt. csütörtökre összehívott éves közgyűlése az igazgatóság osztalékfizetési javaslatát - olvasható a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján csütörtökön közzétett közgyűlési határozatokban.