Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2020. Március 06. 10:58, péntek | Belföld
Forrás: mti

Luxusban élő csalókra csapott le a NAV és a TEK

Luxusban élő csalókra csapott le a NAV és a TEK

Felszámolt egy - a többi között költségvetési csalással és jogosulatlan pénzügyi tevékenységgel gyanúsított - Jász-Nagykun-Szolnok megyei bűnszervezetet a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV).

A NAV Dél-alföldi Bűnügyi Igazgatósága az MTI-hez pénteken eljuttatott közleményében azt írta, hogy az akcióban a NAV dél-alföldi pénzügyi nyomozói, járőrei, informatikusai, a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség ügyészei és a Terrorelhárítási Központ (TEK) egységei vettek részt.

A nyomozás adatai szerint a bűnszervezet állt annak a számlázási láncolatnak a hátterében, amely egy dél-alföldi vágóhíd részére segédmunkások és rakodók munkájáról állított ki fiktív számlákat.

A vágóhíd járulékot nem fizetett az alkalmazottak után és csaknem 1,5 milliárd forint értékű hamis számlát vásárolt. A számlákat olyan cégek állították ki, amelyek ügyvezetői strómanok voltak.



A nyomozók bűnszervezetben elkövetett költségvetési csalás, jogosulatlan pénzügyi tevékenység, hamis tanúzásra felhívás és hamis magánokirat felhasználása miatt hallgattak ki gyanúsítottakat. Hetet közülük őrizetbe vettek, mert a bűnszervezetben közreműködtek a behajtásban, a pénzfelvételben, a koordinálásban és a fiktív számlázásban. A pénzügyi nyomozók Porsche, Ferrari, Mercedes, és Volvo márkájú autókat, illetve több mint hetven ingatlant, továbbá készpénzt és befektetést zároltak.

Az üggyel összefüggésben letartóztattak egy ügyvédet is, aki luxuskörülmények között élt a törvénytelen kölcsönök és áfacsalásból való részesedés miatt. Az illető egy tanút még a vallomástétel előtt megfenyegetett - közölték.

A kommüniké szerint az okozott kár, a lefoglalások és zárolások révén teljes egészében megtérülhet. A gyanú szerint elkövetett visszaélések miatt akár tizenhat év szabadságvesztés is kiszabható.

Címkék: csaló, elfogás, NAV, TEK

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.